weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Feminen Ne Demek?

Feminen Ne Demek?

Feminen Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Feminen ne demek diye merak edenler çeşitli kaynaklarda benzer tanımları bulabilirler. Kadına benzeyen ve hatta kadın gibi davranan karşı cins için kullanılan bir sözcüktür. Fransızca olan bu kelime erkekleri ifade etmektedir. Kadın ruhuna sahip olan ve kadına benzer davranışlar sergileyen erkeklere feminen denmektedir. “Kadınsı” anlamına gelen bu kelime kadına dair pek çok durumu içinde barındırmaktadır.

 

Feminen Özellikler Nedir?

Feminite olarak da adlandırılabilen feminen, kadınlığı simgelemektedir. Feminen özellikler nedir diye soranlar bilmelidirler ki kadının biyolojik yapısından bahsedilmemektedir. Burada kadınlıktan kasıt, kadın ruhuna sahip olmak, kadınsılık ya da bu role bürünen kimseler için kullanılan tabirdir. Feminen özellikler nedir sorusunun cevabı çeşitli olabilmektedir. Örneğin; ses tonu kadınsı olanlar, bir kadın kadar bakımlı ve narin olanlar, kadın gibi temizlik yapanlar ve kadınsal sohbetler feminen özellikler arasına girebilir. Ayrıca örgü örmek de feminen bir davranıştır ki ülkemizde de bunun örnekleri bulunmaktadır. Yani feminen kelimesi eşcinsel kelimesi ile karıştırılmamalıdır. Burada anlatılmak istenen ruhsal ve hissi kadın tutumlarıdır.

 

Kadın Feminen Erkek Ne Demek?

Femboy olarak da isimlendirilen bu tabir aslında oldukça argo bir kelimedir. Kadın kıyafetleri giyen ve kadın davranışlarında bulunan kişiler için kullanılır. 1900’lü yıllarda ortaya atılan bu terim aslında kadınsı ve oğlan terimlerinin arasında kalmış bir terimdir. Kadın feminen erkek ne demek sorusunun cevabına günümüzde rastlamak çok kolaydır. Öyle ki internet ortamında kendisini femboy olarak tanıtan pek çok kişi bulunur. Kadın kıyafetleri giyerek resimlerini sergileyen kişiler, kadın feminen erkek örneği teşkil etmektedirler. Kadın feminen erkek ne demek düşüncesinin cevabı farklı kaynaklarda ufak değişiklikler gösterebilir. Örneğin; LGBT için de kullanılabilen bu terim tamamen olumlu anlam içermektedir ve kendisini ifade etmeyi başarmış olarak nitelendirilmektedir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eşcinsel Ne Demek?

Eşcinsel Ne Demek?