weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Erken Doğum Belirtileri

Erken Doğum Belirtileri

Erken Doğum Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Hamile kişiler erken doğum belirtileri hakkında bilgi edinmek isterler. Bebekler otuz yedi haftalık gebelikten önce doğduğunda erken doğum söz konusu olur. Doğum ne kadar erken olur ise bebek için de çeşitli riskler o denli fazladır. Erken doğan bebeklerin rahmin dış alanında büyüyüp gelişmelerine destek olmak amacı ile özel bakım uygulamalarına gereksinim duyulur.

 

Erken Doğum Belirtileri Nelerdir?

Hamile bireyler bu süreçte erken doğum belirtileri ile ilgili bilgi sahibi olmalılar. Erken doğumun ilk belirtisi ise kasılma şeklinde kendini gösterir. Anneyi doğuma hazırlayan bu kasılmalar, diğer yandan yalancı kasılmalar biçiminde de isimlendirilir. Kişilerde görülen erken doğum belirtileri oldukça fazladır. Bunların bilincinde olmak önem arz eden hususlar arasında yer alır. Hafif kanama da dahil olmak üzere vajinal kanamalar oluşabilir. Diğer yandan erken doğum belirtileri arasında rahim kasılmaları, suyun gelmesi, her on dakikada bir ya da daha sık şekilde kramplar yaşamak, bebeğin aşağı doğru bastırıyormuş hissiyatı, belin alt bölümünde ve sırtta ağrı, vajinal akıntının artış göstermesi de bulunur. Bu tür belirtiler söz konusu olduğunda kadın hastalıkları bölümüne ya da doğum bölümüne müracaat etmeniz oldukça önemlidir.

 

Erken Doğum Neden Olur?

Gebe kişiler erken doğum belirtileri kadar bu duruma neyin yol açtığını da öğrenmek isterler. Erken doğuma sebebiyet veren pek çok farklı faktör bulunur. Esasen erken doğumun kesin bir sebebi yoktur ve ani bir şekilde ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda uzman doktor doğumu erken başlatmak mecburiyetinde kalır. Erken doğuma yol açan sebepler arasında hamilelik esnasında enfeksiyon ve vajinal kanama, az sıvı alımı, hamileliklerin arasında çok az zaman olması, rahim sorunları öne çıkar. Elbette erken doğum yalnızca bunlardan ötürü kaynaklanmaz. Duruma yol açan başka etmenlerden de söz edilir. Bunlar ise gebelik zehirlenmesi, alkol ve sigara alımı, diyabet, kronik hastalıklar, çoğul gebelik, plasentanın doğum yolunu kapatması, rahim ağzı yetmezliği şeklindedir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyabet Belirtileri

Diyabet Belirtileri