Hamile kişiler erken doğum belirtileri hakkında bilgi edinmek isterler. Bebekler otuz yedi haftalık gebelikten önce doğduğunda erken doğum söz konusu olur. Doğum ne kadar erken olur ise bebek için de çeşitli riskler o denli fazladır. Erken doğan bebeklerin rahmin dış alanında büyüyüp gelişmelerine destek olmak amacı ile özel bakım uygulamalarına gereksinim duyulur.
Erken Doğum Belirtileri Nelerdir?
Hamile bireyler bu süreçte erken doğum belirtileri ile ilgili bilgi sahibi olmalılar. Erken doğumun ilk belirtisi ise kasılma şeklinde kendini gösterir. Anneyi doğuma hazırlayan bu kasılmalar, diğer yandan yalancı kasılmalar biçiminde de isimlendirilir. Kişilerde görülen erken doğum belirtileri oldukça fazladır. Bunların bilincinde olmak önem arz eden hususlar arasında yer alır. Hafif kanama da dahil olmak üzere vajinal kanamalar oluşabilir. Diğer yandan erken doğum belirtileri arasında rahim kasılmaları, suyun gelmesi, her on dakikada bir ya da daha sık şekilde kramplar yaşamak, bebeğin aşağı doğru bastırıyormuş hissiyatı, belin alt bölümünde ve sırtta ağrı, vajinal akıntının artış göstermesi de bulunur. Bu tür belirtiler söz konusu olduğunda kadın hastalıkları bölümüne ya da doğum bölümüne müracaat etmeniz oldukça önemlidir.
Erken Doğum Neden Olur?
Gebe kişiler erken doğum belirtileri kadar bu duruma neyin yol açtığını da öğrenmek isterler. Erken doğuma sebebiyet veren pek çok farklı faktör bulunur. Esasen erken doğumun kesin bir sebebi yoktur ve ani bir şekilde ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda uzman doktor doğumu erken başlatmak mecburiyetinde kalır. Erken doğuma yol açan sebepler arasında hamilelik esnasında enfeksiyon ve vajinal kanama, az sıvı alımı, hamileliklerin arasında çok az zaman olması, rahim sorunları öne çıkar. Elbette erken doğum yalnızca bunlardan ötürü kaynaklanmaz. Duruma yol açan başka etmenlerden de söz edilir. Bunlar ise gebelik zehirlenmesi, alkol ve sigara alımı, diyabet, kronik hastalıklar, çoğul gebelik, plasentanın doğum yolunu kapatması, rahim ağzı yetmezliği şeklindedir.