weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Domuz Gribi Belirtileri

Domuz Gribi Belirtileri

Domuz Gribi Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Domuz gribi belirtileri herkeste farklı şekilde görülebilir. Domuz gribi; H1N1 influenza virüsü tarafından ortaya çıkarılan bir hastalık olarak bilinir. Temel semptomları ise ateş, boğaz ağrısı, öksürük, kas ağrısı, burun akıntısı, baş ağrısı ve halsizlik olmaktadır. Kusma, ishal ve şiddetli mide bulantısı gibi sindirim sistemi sorunları da beklenmedik anlarda ortaya çıkabilir.

Domuz Gribi Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Peki bir kişinin domuz gribi olduğu nasıl anlaşılır merak ediyor musunuz? Çeşitli semptomları gösteriyorsa domuz gribi olduğu ortaya çıkar ancak uzman bir doktor görüşü almadan bu yargıya varmak asla doğru değildir. Bir anda ateşi yükselen, boğazı tahriş edercesine öksüren, eklem ağrısı çeken, burun akıntısı ile karşılaşan ve kusma semptomunu gören kişilerin domuz gribi olduğu düşünülür.

Domuz gribi olduğu nasıl anlaşılır sorusunun asıl yanıtı ise şöyledir: Bu hastalık da dahil herhangi bir rahatsızlık konusunda tanı koyabilmek için yetkili bir kişi olmak gerekir. O nedenle uygun testleri yaptırmak lazımdır. İlaçlar ve aşılar domuz gribi hastalığının yönetimi konusunda oldukça önemli bir role sahiptir.

Domuz Gribi Nasıl Başlar?

Domuz gribi nasıl başlar sorusunun yanıtı şöyledir: Ciddi bir solunum yolu enfeksiyonu olan domuz gribi, bireyin hastalıklı domuza herhangi şekilde temas etmesi neticesinde virüsü kapmasıyla başlar. Semptomlar ise genellikle ani biçimde sirayet eder. Kişi bir anda şiddetli baş ağrıları ile baş başa kalabilir. Boğazı yırtarcasına gelen öksürük, boğazın tahriş olmasına zemin hazırlar.

Domuz gribi, bireyler arasında hızlıca yayılabilir ve toplu alanlarda bulaşmaya devam edebilir. Bu hastalığın önlenmesi adına aşılar vardır ve kişisel hijyen, hasta kişilerle teması kesme, maske takma gibi adımlarla süreç daha rahat geçirilebilir. Domuz gribi nasıl başlar sorusunun yanıtlarını öğrenen herkes, dikkatli davranarak bu sürecin başlamasını tamamen engelleyebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu'da Araçta Uyuşturucu Yakalandı

Bolu'da Araçta Uyuşturucu Yakalandı