weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Demir Eksikliği Belirtileri

Demir Eksikliği Belirtileri

Demir Eksikliği Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Demir eksikliği belirtileri oldukça fazladır. Demir eksikliği, en yaygın sağlık problemlerinden biridir. Kadınlarda daha sık görülen bir sorundur. Demir bileşeni, kırmızı kan hücrelerinin vücuda oksijen iletmesine destek olan bir protein olan hemoglobinin üretimi için elzemdir. Bundan dolayı, demir eksikliğinin görülmesi, anemiye yol açarak daha ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirebilir. Demir eksikliğinin belirtileri hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladık.

 

Demir Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Demir eksikliği belirtileri arasında ilk konu yorgunluktur. En sık görülen belirti budur. Özellikle kadınlar, telaşlı hayata ve kendilerini yorgun hissetmeye alışkın olan insanlardır. Genelde yorgunluğu görmezden gelirler. Aslında yorgunluk, kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Demir eksikliği başta olmak üzere pek çok farklı hastalığın habercisi olabilir. Demir eksikliği belirtileri arasında bir başka konu da regl döneminin ağrılı geçmesidir. Demir eksikliğinden etkilenen kadınların regl süreci ağrılıdır. Demir eksikliği bulunan kişilerin solgun bir cilt görünümü vardır. Hemoglobin, kana kırmızı rengi verdiği gibi diğer yandan cildin pembe görünmesine de yardımcıdır. Demir eksikliği durumunda ise cildin rengi soluklaşır. Diğer belirtiler arasında nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş ağrısı yer alır.

 

Vücutta Demir Eksikliği Olursa Ne Olur?

Demir eksikliği belirtileri bazı durumlara yol açar. Kendinizi anlamsızca yorgun hissedebilirsiniz. Vücutta demir eksikliği olursa ne olur sorusunun bir diğer cevabı da regl döneminin ağrılı geçmesidir. Regl zamanında çok kan kaybedilir. Demirin vücutta eksik olması ise regl döneminde ağrı hissetmeye yol açar. Demir eksikliği solgun görünmeyi teşvik eder. Cildiniz daha az pembemsi görünür. Demir eksikliği belirtileri arasında da bulunan nefes darlığı sorunu çoğu insanda ortaya çıkabilir. Oksijen seviyeniz düşük ise nefes almada güçlük çekebilirsiniz. Demir eksikliğinin sonucunda kalbiniz hızlı bir şekilde çarpabilir. Aşırı çalışan bir kalp, kalp yetmezliğine dahi yol açabilir. Bu sağlık sorununun bir diğer etkisi de huzursuz bacak sendromuna sebebiyet vermesidir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Böbrek Yetmezliği Belirtileri

Böbrek Yetmezliği Belirtileri