weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Çinko Eksikliği Belirtileri

Çinko Eksikliği Belirtileri

Çinko Eksikliği Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Çinko eksikliği belirtileri merak ediliyor. Çinko, insanların sağlığını korumak için gereksinim duyduğu bir besindir. Çinko vücudun her yerindeki hücrelerde bulunur. Bağışıklık sisteminin kendisine saldıran bakteri ve virüslere karşı savaşmasına destek olur. Vücut ayrıca DNA ve proteinleri yapmak için çinkoyu kullanır. Hamilelik, bebeklik, çocukluk ve ergenlik döneminde vücudun iyi bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için çinkoya gereksinimi vardır.

 

Çinko Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Çinko eksikliği belirtileri pek fazladır. Bu durumlar karşısında kendinizde ya da bir yakınınızda çinko eksikliği olduğunu fark etmeniz mümkün olabilecektir. Göz ve cilt yaralanmaları, yara iyileşmesi ile alakalı sorunlar, kilo kaybı, iştah kaybı ve saçların dökülmesi ile ishal gibi durumlar, çinko eksikliği belirtileri arasında yer alır. Çinko minerali, bağışıklık sisteminiz, büyümeniz, kanın pıhtılaşması ve tiroit için son derece önemlidir. Bazı insanların çinko eksikliği yaşamaları daha yüksek ihtimaldir. Crohn ve kolit hastalığı bulunanlar, mide-bağırsak operasyonu geçirenler, vegan ve vejetaryen beslenenler, çinko eksikliğine yatkın olan bireylerdir. Çinko yönünden zengin besinlerin tüketimi ve takviyeler yolu ile bu eksikliğin giderilmesi söz konusu olabilmektedir.

 

Çinko Eksikliğine İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Çinko eksikliği belirtileri hakkında bilgi almak isteyenler, bu probleme hangi besinlerin iyi geldiğini de bilmek ister. Çinko sağlığımız için gerekli bir besindir. Bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olduğu, proteinlerin oluşumunda gerekli olduğu ve yara iyileşme sürecini desteklediği için vücudumuzda çinko eksikliğinden kaçınmak önemlidir. Kırmızı et, kümes hayvanları, istiridye, kabuklu deniz ürünleri, fasulye, fındık ve süt ürünleri gibi gıdalarda bulunan bir mineral olan çinkoyu diyetimiz yoluyla alabiliriz. Ancak yeterli miktarda çinko tüketmiyorsak veya vücudumuz çinkoyu elde etmekte sorun yaşıyorsa eksiklik yaşayabiliriz. Çinko eksikliğini önlemek ve bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutmak için çinko takviyesini günlük beslenmenizin bir parçası olarak alabilirsiniz. Çinko takviyeleri ile bağışıklık tepkinizi güçlendirirsiniz ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan kaçınırsınız.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güney Kore'de Robot Çalışanı Öldürdü!

Güney Kore'de Robot Çalışanı Öldürdü!