weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Birçok insanın başına gelen boğaz enfeksiyonu, çeşitli belirtiler ile kendini gösterir. Bu noktada boğaz enfeksiyonu belirtileri sık olarak araştırılan konular arasında konumlanır. İlgili enfeksiyon, boğaz alanında virüs veya bakteri kaynaklı olarak gelişir. En sık nedeni ise virüs kaynaklı enfeksiyonlara maruz kalmaktır. Bakteriden kaynaklanan enfeksiyon hali ise nadir şekilde görülür. Konuyla ilgili detayları açıkladık.

 

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Pek çok insan boğaz enfeksiyonu belirtileri hakkında bilgi edinmek ister. Sebebi virüs olan boğaz enfeksiyonu genel olarak kendi kendine düzelmektedir. Bununla beraber bakteri sebebi ile enfeksiyon oluşmuş ise antibiyotik kullanımı şarttır. Boğaz enfeksiyonu belirtileri çeşitli şekillerden kendini gösterir. Bunlar arasında kusma, mide bulanması, vücut ağrısı, midede ve başta ağrı, yemek isteğinin azalması, bademcik ve boğaz alanında beyazlıklar öne çıkar. Diğer yandan boğaz enfeksiyonu belirtileri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Boyun alanındaki lenf düğümlerinde şişmeler, yutkunma esnasında şişlik, bademciklerin kızarması ve şişmesi, ateş yükselmesi de boğaz enfeksiyonu belirtileri listesinde yer alır. Virüsten kaynaklanan enfeksiyon halinde ise ses değişikliği, burun akıntısı ve tıkanıklık ile öksürük görülür.

 

Boğaz Enfeksiyonu Nedenleri Nelerdir?

Vatandaşlar boğaz enfeksiyonu belirtileri kadar bu sağlık problemine neyin yol açtığını da öğrenmek ister. Dolayısıyla boğaz enfeksiyonu nedenleri de sık şekilde araştırılan hususlar arasında konumlanır. Bakteriden kaynaklanan iltihapta bireyden bireye temas durumu söz konusudur. Hasta bir insanın hapşırması, öksürmesi halinde bakteriler, yakındaki diğer bireylere hızlı bir şekilde geçer. Bu esnada yakında olan bireler nefes yolu ile bu bakterileri kendi vücutlarına almış olurlar. Sonuç olarak boğaz enfeksiyonu kaçınılmaz hale gelir. Yine bakteri enfeksiyonu bulunan bireylerin eşyalarına dokunmak da bu tür bir hastalığa davetiye çıkarır. Boğaz iltihabına sebebiyet veren bazı viral enfeksiyonlar vardır. Bunlar arasında krup, korona virüs, suçiçeği, kızamık, öpücük hastalığı, grip ve nezle yer alır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyin Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Beyin Damar Tıkanıklığı Belirtileri