weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Beze Tarifi

Beze, hafif ve gevrek bir tatlıdır ve oldukça basit malzemelerle yapılabilir. Fakat aşırıya kaçtığınız zaman kalorisi oldukça yüksek olduğundan kararında yemenizi öneriyoruz. Bizler bu tarifte sizlere yardımcı olmak adına aşağıda adım adım yapımını ve aşamasını anlatmış bulunmaktayız.

Beze Tarifi
Okunma Süresi: 4 dk

Yumurta Beyazı Beze Nasıl Yapılır?

Yumurta beyazı beze yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım yumurta beyazı beze tarifi.

Malzemeler

  • 4 adet büyük boy yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu veya sirke (isteğe bağlı)
  • Bir tutam tuz
  1. Fırını önceden 100 dereceye ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

  2. Yumurta beyazlarını ve bir tutam tuzu mikserle köpük haline gelene kadar çırpın. Köpük oluşmaya başladığında, limon suyunu veya sirkeyi ekleyin.

  3. Yavaşça toz şekeri ekleyerek karışımı yüksek hızda çırpmaya devam edin. Şeker tamamen eriyene ve karışım parlak ve sert bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

  4. Hazırladığınız beze karışımını yağlı kağıdın üzerine spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayın.

  5. Fırında yaklaşık 1.5-2 saat pişirin. Bezelerin dışı hafifçe kahverengiye döndüğünde ve dokununca sert olduklarını hissettiğinizde pişmiş demektir.

  6. Fırını kapatın ve bezeleri fırında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dikkatlice çıkarabilirsiniz.

Beze Piştiğini Nasıl Anlarız?

Bezenin pişip pişmediğini anlamanın en iyi yolu, dışının hafifçe kahverengiye dönmesi ve dokununca sert olmasıdır. Pişmiş beze hafif ve gevrek olacaktır.

Bezeye Nişasta Konur Mu?

Genellikle bezeye nişasta eklenmez. Ancak, bazı tariflerde nişasta kullanılabilir, özellikle bezelerin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için. Ancak, nişasta eklemek bezelerin dokusunu değiştirebilir, bu nedenle tercih size bağlıdır.Orjinal bir beze elde etmek için biz nişasta biz önermiyoruz.

Beze Kaç Dakikada Kaç Derecede Pişer?

Bezeleri genellikle düşük sıcaklıkta uzun süre pişiririz. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 1.5-2 saat pişirilirler. Düşük sıcaklık ve uzun pişirme süresi, bezelerin dışının kahverengileşmeden ve içlerinin yumuşak kalmasını sağlar.

Krem Şanti İle Beze Yapılır Mı?

Evet, krem şanti ile beze yapılabilir. Krem şanti, bezenin içine ekstra bir lezzet ve hafiflik katar. Krem şanti, yumurta beyazlarının köpürmesine yardımcı olur ve bezenin daha kabarık olmasını sağlar.

Hamura Yumurta Beyazı Konur Mu?

Hamura yumurta beyazı genellikle eklenmez. Bezelerin kabarması ve hafif olması için sadece yumurta beyazı kullanılır. Yumurta sarısı, bezelerin istenmeyen bir şekilde ağırlaşmasına neden olabilir ve kötü bir tad elde edebilirsiniz,

Beze Ne Zaman Tehlikelidir?

Beze, yumurta beyazı ve şekerin birleşimiyle yapılan hafif ve gevrek bir tatlıdır. Ancak bazı durumlarda beze tüketirken dikkatli olmak önemlidir. İşte beze ne zaman tehlikeli olabilir:

Çiğ Yumurta Kullanımı:

Beze yaparken çiğ yumurta kullanılır ve bu nedenle içerisinde Salmonella gibi bakteriler olabilir. Yumurta beyazını tamamen pişirmek, bu bakterilerin öldürülmesine yardımcı olur. Ancak, bezenin içi yumuşak ve kremamsı olduğu için içindeki bakterilerin tamamen öldüğünden emin olmak zor olabilir.

Yüksek Şeker İçeriği:

Bezeler genellikle yüksek miktarda şeker içerir. Aşırı miktarda şeker tüketimi, sağlık sorunlarına yol açabilir, özellikle diyabet gibi şeker metabolizması sorunları olan kişiler için tehlikeli olabilir. Ayrıca, aşırı şeker tüketimi diş çürüklerine de yol açabilir.

 Yüksek Kalorili İçerik:

Bezelerin yüksek miktarda şeker ve kalori içermesi nedeniyle, aşırı tüketimi obezite ve kilo alımına yol açabilir. Bu da kalp hastalıkları, diyabet ve diğer sağlık sorunları riskini artırabilir. Buyüzden fazla tüketim önermiyoruz.

Alerjen Olma Riski:

Bezeler yumurta içerir ve yumurta alerjisi olan kişiler için tehlikeli olabilir. Ayrıca, bazı tariflerde fındık veya vanilya gibi alerjen içeren malzemeler de kullanılabilir, bu da alerjik reaksiyon riskini artırabilir.

Düşük Besin Değeri:

Bezelerin düşük besin değeri vardır ve genellikle yüksek miktarda şeker içerirler. Bu nedenle, besin değeri yüksek olan diğer tatlılarla karşılaştırıldığında sağlıklı bir seçenek değildirler.

Beze tüketirken bu faktörleri göz önünde bulundurmak ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Dengeli bir beslenme programında ara sıra tüketildiğinde zararsız olabilir, ancak sağlık sorunları olan veya alerjisi olan kişilerin dikkatli olması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'li Bilim Adamları Termonükleer Füzyon İşinde Başarılı

ABD'li Bilim Adamları Termonükleer Füzyon İşinde Başarılı