Birçok insan B12 eksikliği psikolojik belirtileri hakkında bilgi edinmek ister. Bu vitamin ve diğer bütün vitaminler vücutta yer alan hücrelerin yenilenmesi, gelişmesi, büyümesi ve enerji üretimi için oldukça önemlidir. Bundan dolayı insan vücudunda sentezlenmeyen vitaminler, muhakkak besinler veya takviye yolu ile alınması gerekmektedir. Bunlar arasında B12 vitamini de bulunur. Vücudun üretmediği bir vitamin türüdür. Suda çözünür.
B12 Eksikliği Psikolojik Belirtileri Nelerdir?
Pek çok kişi B12 eksikliği psikolojik belirtileri ile ilgili bilgi araştırıyor. Bu vitaminin eksikliği vücut üzerinde çok sayıda etkiye yol açabilir. Eksiklik, vücudun yeteri oranda B12 vitamini almadığı hallerde meydana gelir. Hatta nörolojik bozukluk sebebi de olabilir. Çünkü normal sınırın altında olması çeşitli ruhsal ve beyinsel sorunları beraberinde getirir. Peki, B12 eksikliği psikolojik belirtileri nelerdir? Bu eksikliği yaşayan kişilerin akıl karışıklığı, hafıza sorunları, depresyon, yorgunluk gibi durumlar ile karşılaştıkları bilinir. B12 eksikliği psikolojik belirtileri arasında bebeklerde refleks problemi, saç dökülmesi, odaklanma sorunu, iştahsızlık ve kilo kaybı, hafıza soruları, ellerde uyuşma, depresyon, sinirli ruh hali, cilt kuruluğu, ağız içi yaraları, nefes darlığı ve halsizlik yer alır.
B12 Eksikliği Nedenleri Nelerdir?
Vatandaşlar B12 eksikliği psikolojik belirtileri kadar bu sağlık sorununa neyin yol açtığını da öğrenmek isterler. Bu sağlık sorunu birçok sebepten ötürü oluşabilir. Kilo verme ameliyatı geçirmek ve vejetaryen beslenmek gibi durumlar, B12 eksikliğinin temel nedenleri arasında konumlanıyor. Ayrıca, B12 vitamini bitkiler tarafından üretilmemektedir. Dolayısıyla ilgili vitamin çeşidi kümes hayvanları, balık, yumurta, et gibi besinlerde yer alır. Bundan ötürü vegan ve vejetaryen beslenen kişiler et, süt, yoğurt, yumurta gibi besinleri almadıklarından dolayı B12 eksikliği problemi ile karşı karşıya kalırlar. Yeteri oranda B12 almayan diğer kişiler de aynı şekilde eksiklik yaşarlar. B12 et ve et türevleri, yumurta ve süt ürünleri tüketimi ile alınabilir. İsteğe göre B12 takviyesi de destek sunacaktır.