weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Anjiyo Nedir Anjiyo Neden Yapılır?

Anjiyo Nedir Anjiyo Neden Yapılır?

Okunma Süresi: 2 dk

Halk arasında kalp için yapıldığı sanılan Anjiyo aslında böbrekler için de beyin damarları için de yapılabilir. Ancak Anjiyo genellikle kalp damar alanında çok sık yapılan bir işlem olduğu için kalp ameliyatı olarak da yanlış bilinen bir görüntüleme işlemidir.  Aslında sadece basit bir görüntüleme işlemidir. Damarların tıkalı mı açık mı olduğunu görüntüleme işlemi damardan girildikten sonraki 5 dakikada belli olmaktadır. Eğer damar tıkalı ise ve önemli yerleri besliyor ise açılması için stent ya da balon kullanılır.

Kardiyoloji Bölümü Anjiyo İşlemi

 Kardiyoloji bölümü aynı zamanda kalp damar anjiyosunu yapan bölümdür. Anjiyo yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilir Anjiyo bir damar görüntülemesi işlemidir. Kalp damarları görüntülenecekse koroneral Anjiyo ismi verilir halk arasında anjiyo tabiri genellikle kalp için kullanılır.Damarlar tıkalı ise özellikle yüzde 90 ve üzeri oranda tıkalı ise kalp krizi riski artar. Bu riske girmemek için anjiyo yaptırılırsa özellikle 50 yaş üstü kalp damar hastaları için faydalı bir işlemdir.  Doktorlar anjiyografide kritik bir problem görürse o zaman için damar açılması işlemine geçerler Buna da balon ya da stent işlemi adı verilir.

 

Anjiyo Nasıl Yapılır?

En sık ulaşım yolu  el bileğinden ya da kasıktan yapılmasıdır eskiden daha çok kasık atardamarı kullanıldığı için genellikle halk arasında kasıktan yapılan bir işlemdi ancak şimdi tıp teknolojileri çok gelişti.Doktorlar artık genellikle el bileğini kullanıyor sağ el bileğini genellikle kullanıyorlar; buradaki atar damardan ilerleyip Kalbe ulaşıp kalbin atar damarlarını kalbi besleyen koroner arterleri görüyorlar. Doktorlar damarlara opak madde zerk ediyorlar. Amaç tıkanıklık var mı yok mu ortaya çıkarmaktır. Çünkü %70'in %80'in üzerindeki tıkanıklıklar kalp krizi riski taşır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone 17 Herkesi Memnun Edecek Bir Dizayn İle Gelecek

iPhone 17 Herkesi Memnun Edecek Bir Dizayn İle Gelecek