weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam 1 Yıl Boyunca Sürekli Et yersek Ne Olur?

1 Yıl Boyunca Sürekli Et yersek Ne Olur?

1 Yıl Boyunca Sürekli Et yersek Ne Olur?
Okunma Süresi: 2 dk

Sadece et tüketmenin vücuda etkileri oldukça karmaşıktır ve bireyden bireye değişiklik gösterebilir. Ancak, sadece et tüketerek bir yıl boyunca beslenmek bazı genel sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte olası etkileri:

Besin Eksikliği olur

Et, protein ve bazı B vitaminleri (B12 gibi) açısından zengin bir kaynaktır, ancak vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve minerali içermez. Özellikle C vitamini, lif, kalsiyum ve diğer esansiyel besinlerin eksikliği sorunlara yol açabilir.

Kabızlık olacaktır

Ette lif yoktur. Lif, bağırsak hareketlerini düzenlemek için önemlidir, bu nedenle sadece et tüketmek kabızlığa yol açabilir.

Kardiyovasküler Riskler

Bazı et türleri, özellikle işlenmiş etler ve kırmızı etler, doymuş yağlar ve kolesterol açısından yüksektir. Bu, kalp hastalığı riskini artırabilir.

Böbrek Sorunları

Yüksek protein alımı, böbrekler üzerinde ekstra yük oluşturabilir. Uzun süreli yüksek protein tüketimi, bazı kişilerde böbrek sorunlarına yol açabilir.

Kemik Sağlığı

Bazı araştırmalar, yüksek protein alımının kalsiyum eksikliğine yol açabileceğini ve bu durumun kemik sağlığını olumsuz etkileyebileceğini göstermektedir.

Kilo Artışı

Bazı etler yüksek kalorilidir ve eğer çok miktarda tüketilirse kilo alımına yol açabilir.

Kanser Riski

İşlenmiş etlerin ve aşırı kırmızı et tüketiminin bazı kanser türleriyle ilişkilendirildiği gösterilmiştir.

Ancak, " sadece et yemek" fikri bazı insanlar arasında popülerdir. Özellikle "karnivor diyet" olarak bilinen bu yaklaşımın savunucuları, sadece et tüketerek sağlıklı kaldıklarını iddia ederler. Ancak, bu diyetin uzun vadeli etkileri üzerine yapılmış kapsamlı araştırmalar eksiktir. Eğer böyle bir diyeti denemeyi düşünüyorsanız, önce bir sağlık uzmanıyla konuşmanız önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırgızistan, Türkiye üretimi olan Aksungur ve Akıncı SİHA'ları envanterine kattı.

Kırgızistan, Türkiye üretimi olan Aksungur ve Akıncı SİHA'ları envanterine kattı.