weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Videolar Kocaeli Haber Gölcüklüler Başta Olmak Üzere, Dünyanın Gözü Bu Tatbikatta!

Gölcüklüler Başta Olmak Üzere, Dünyanın Gözü Bu Tatbikatta!

Denizkurdu-2/2024 tatbikatı, Türk Deniz Kuvvetleri'nin olağanüstü gücünü sergileyecek; 100 gemi, 8 denizaltı ve 39 uçakla gerçekleşecek bu dev operasyon, denizcilik kabiliyetlerimizin sınırlarını zorluyor. 15 bin personelin katılımıyla, mavi vatanımızda bir güç gösterisi başlıyor!

Okunma Süresi: 2 dk

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Denizkurdu-2/2024 Tatbikatı, 7-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geniş kapsamlı bu tatbikatı, Gölcük'teki Deniz Harp Merkezi Komutanlığı'nda yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Tatbikat, deniz kuvvetlerinin operasyonel yeteneklerini pekiştirmeyi amaçlıyor.

KATILIM VE KAPSAM

Tuğamiral Kaan Türkkan tarafından yapılan açıklamaya göre, tatbikata 100 su üstü gemisi, 8 denizaltı, 39 uçak, 16 helikopter, 28 insansız hava aracı, 7 insansız deniz aracı, 2 SAT timi ve 3 SAS timi dahil olmak üzere toplam 15 bin personel katılacak. Ayrıca, tatbikat, Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterine yeni eklenen MARLİN İDA ve 6 kamikaze ALBATROS IDA'nın da ilk kez katılacağı bir sahne olacak.

TATBİKAT PROGRAMI VE FAALİYETLER

Tatbikat, 7 Mayıs'ta gemilerin harekete geçmesiyle başlayacak. 7-8 Mayıs'ta silah eğitimleri, 9-10 Mayıs'ta lojistik bütünleme, 11 Mayıs'ta seçkin gözlemci günü faaliyetleri ve 12-13 Mayıs'ta tekrar silah eğitimleri düzenlenecek. Çok tehditli ortamlarda gerçekleşecek harekat faaliyetleri 14-16 Mayıs tarihlerinde icra edilirken, 17-18 Mayıs'ta liman ziyaretleri ile tatbikat sona erecek.

BASIN VE KAMUOYU İLE İLETİŞİM

Tatbikat süresince aktif bir basın politikası uygulanacak. Gerçek basın faaliyetleri Deniz Kuvvetleri Genel Sekreterliği, tatbikat medya benzetimi ise tatbikat kontrol merkezi tarafından yönetilecek. Tatbikat, televizyon, dijital basın ve sosyal medya platformları üzerinden simüle edilerek, geniş bir kamuoyu katılımı ve bilgilendirme sağlanacak. Bu strateji, tatbikatın şeffaflık ve erişilebilirlik boyutunu artırmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pres Makinesine Sıkışan Fabrika Sahibi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pres Makinesine Sıkışan Fabrika Sahibi Son Yolculuğuna Uğurlandı