weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Windows 2024 Yılında Devrim Yaratacak Adımlar Atmaya Hazırlanıyor

Windows 2024 Yılında Devrim Yaratacak Adımlar Atmaya Hazırlanıyor

Windows 2024 Yılında Devrim Yaratacak Adımlar Atmaya Hazırlanıyor
Okunma Süresi: 2 dk

Microsoft, yapay zekaya (AI) güçlü bir şekilde odaklanan, Windows'un devrim niteliğindeki bir sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni yön, Windows 11 ve Surface cihazlarının geliştirilmesinde etkili olan Panos Panay'ın ayrılışını takip ediyor. Gelecek güncellemeler, birkaç küçük "An" güncellemesi yerine yıllık büyük güncellemelere geçişe işaret edecek.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ OLACAK

2024'ün sonlarında beklenen "Hudson Valley" güncellemesi, bu yapay zeka merkezli yaklaşımın temelini oluşturacak. Yeni yapay zeka özelliklerini verimli bir şekilde çalıştırmak için muhtemelen yerleşik Sinir İşleme Birimi'ne (NPU) sahip işlemciler gerekecektir. Önemli yenilikler arasında yapay zeka tabanlı Windows Kabuğu ve arama işlevlerini ve iş akışı süreçlerini iyileştirmek için arka planda sürekli çalışacak gelişmiş yapay zeka asistanı Copilot yer alıyor. Bu özelliklerin, işletim sistemiyle kullanıcı etkileşimini geliştirmede çığır açıcı olması bekleniyor.

Ayrıca Microsoft, Başlat menüsünde ve Explorer'da içerik oluşturmaya yönelik hizmetleri bir araya getiren bir "Yaratıcılık" alanı sunmayı planlıyor. Enerji tasarrufu sistemlerinde de iyileştirmeler yapılması ve bazı cihazların pil ömrünün potansiyel olarak %50 oranında artması bekleniyor. Yeni bir "Yeşil Enerji" özelliği, yenilenebilir enerji kullanılabilirliğine bağlı olarak şarj sürelerini optimize edecek.

Masaüstü arayüzünün deneysel bir yeniden tasarımı da üzerinde çalışılıyor; görev çubuğu öğeleri ekranın üst kısmına taşınıyor, ancak bu 2024'te yayınlanmayabilir.

Bu güncellemelerin Windows 11'in yeni bir sürümü olarak mı yoksa Windows 12 olarak mı gerçekleşeceği belirsizliğini koruyor. Microsoft'un, şu anda Windows 11 kullanan 400 milyonu da dahil olmak üzere yaklaşık 1,4 milyar cihazı kapsayan kullanıcı tabanı arasındaki parçalanmayı azaltmaya istekli olduğu bildiriliyor. Hudson Valley'in piyasaya sürülmesi Windows 12 potansiyel olarak bu parçalanmayı daha da kötüleştirebilir.

Hülasa Microsoft, Core OS konseptinin devamı olan CorePC isimli bir proje üzerinde çalışıyor. Bu proje, çeşitli form faktörlerine ve müşteri ihtiyaçlarına kolayca uyarlanabilen modüler bir Windows sürümü oluşturmayı amaçlamaktadır. Kritik sistem bileşenlerinin ayrılmış ve salt okunur olması sayesinde bu sürüm muhtemelen daha güvenli olacak ve güncellemelerin daha hızlı yapılmasını kolaylaştıracaktır​​​​​​​.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GPT'ye sorduk: 10 Bin Lira Para ile Ne Yapılabilir? İşte Cevaplar

GPT'ye sorduk: 10 Bin Lira Para ile Ne Yapılabilir? İşte Cevaplar