weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Rusya Çok Güzel Bir Elektrikli Araba Yaptı!

Rusya Çok Güzel Bir Elektrikli Araba Yaptı!

Rusya Çok Güzel Bir Elektrikli Araba Yaptı!
Okunma Süresi: 2 dk

Rusya'nın Gelecek Vaat Eden Elektrikli Otomobili "Atom"un Tasarımı Aerodinamik ve Gürültü Azaltma Amacıyla Değişti

Rusya'nın gelecek vaat eden elektrikli otomobili "Atom"un üretimi 2025 yılının ortasında başlayacak. Ancak geliştiriciler, bu süreçte aracın tasarımında önemli iyileştirmeler yapıyor. Son yapılan duyuruya göre, Atom'un dış tasarımında aerodinamik performansı artırmak, sürüş kontrolünü iyileştirmek, gürültü seviyesini ve kirliliği azaltmak, aynı zamanda menzili artırmak amacıyla değişiklikler yapıldı.

Yenilenen Dış Tasarım

Atom, aerodinamik performansını artırmak için yeni tekerlek kemerleri ve arka görüş aynaları aldı. Kaputun eğimi ve arka kenar profilinde yapılan değişiklikler, radyatör ızgarasına hareketli elemanlar eklenmesiyle birlikte aracın aerodinamik yapısını iyileştirdi. Arka spoyler, aracın daha sportif bir görünüm kazanması ve çatı hattının görsel olarak uzatılması amacıyla yeniden tasarlandı. Arka tampon ve gövde direğindeki difüzör şekli, aracın arkasında oluşan hava akışlarını optimize etmek için gözden geçirildi.

İç Mekan ve Teknolojik Yenilikler

Atom'un ön aydınlatması ve fonksiyonel LED şeridin konturu yeniden tasarlandı. LED şeridin altında, sürücüye aktif destek sağlayan ADAS 2.0+ radarı ve kamera sistemi yer alıyor. Arka kapıların şekli, açılış kolaylığı sağlamak üzere korunarak elektrikli açma özelliği eklendi ve arka kapı kolları düğmelere dönüştürüldü. Ayrıca, aracın kapı menteşeleri güçlendirildi, bu da sürücü ve yolcular için daha yüksek bir konfor seviyesi sağlamayı amaçlıyor.

Performans ve Özellikler

Atom'un boyutları, uzunlukta 3995 mm, genişlikte 1780 mm ve yükseklikte 1615 mm olacak, yol açıklığı ise 170 mm olarak belirlendi. Arka aksa monte edilecek tek elektrik motoru 204 beygir güç üretecek. 77 kWh kapasiteli batarya ile Atom, şarj başına 500 kilometreye kadar menzil sunacak. Ayrıca, ikinci bir motorla donatılmış dört tekerlekten çekişli bir versiyonun da piyasaya sürülmesi planlanıyor.Bu, Atom'un piyasaya sürülmesine hazırlık sürecinde yapılan ilk güncelleme değil. Geçen yılın sonlarında daha ergonomik bir direksiyon simidi ve gömülü ekranın yeniden tasarlandığı duyurulmuştu.

kaynak. 3dnews.ru

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asus Zenfone 11 Ultra Telefon İncelemesi

Asus Zenfone 11 Ultra Telefon İncelemesi