weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Reeder p11 Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?

Reeder p11 Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?

Reeder p11 Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 4 dk

Reeder p11 ekran görüntüsü alma işlemi kullanıcılar tarafından bilinmesi gereken konular arasında önemli bir yere sahiptir. Belli durumlarda kişiler telefonlarının ekranlarından görüntü almak zorunda kalabilir. Böyle durumlarda basit birkaç hareket ile ekran görüntüsü almak mümkün olabilmektedir. Ekran görüntüsü almak için cihaz tuşlarını kullanmak yeterlidir. Basit yoldan ses kısma düğmesi ve güç düğmesi gibi kısımlardan bu işlemi gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.

Ekran görüntüsü almanızı gerektiren birtakım durumlar olacaktır. Bazen bir resmi bazen önemli bir yazışmayı kayda almak için ekran görüntüsüne ihtiyaç duyabilirsiniz. Bilgileri ve verileri saklamak için telefon cihazlarından yapılabilecek ekran görüntüsü işlemi son derece önemli bir yere sahiptir. Reeder p11 ekran görüntüsü alma işlemi ile önemli bilgileri ekrandan kayıt alarak galeri içerisinde ayrı bir dosya içerisinde saklamak mümkün olur. Ancak bu işlemi yaparken bilgiyi tam olarak görebileceğiniz şekilde ekran almanız gerekir.



Reeder p11’de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Reeder p11 ya da benzeri cihazlardan ekran alırken dikkat etmeniz gereken birtakım faktörler bulunur. Hem bilgileri ve verileri daha net görebilmek hem de cihazınızın işlemi tam olarak gerçekleştirebilmesi için teknik detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Reeder p11 ekran görüntüsü alma işlemini şu şekilde yapabilmeniz mümkün olur:

  • İlk olarak ekran almak istenilen ekrana gidilmesi gerekir.
  • Daha sonra ses kısma yani (-) işareti ile tablet güç (power) kısımlarına aynı anda basmalısınız.
  • Ekran görüntüsünü eğer başarı ile aldıysanız ekranda kamera deklaşör sesini duyarsınız.
  • Bu sesi duyduğunuzda tuşları bırakmanız yeterli olur.
  • Cihazın bu işlem sonrasında ekranı resim olarak kaydeder.
  • Eğer fotoğrafa yani ekran görüntüsüne ulaşmak isterseniz telefondaki Galeri kısmına girmeniz gerekir.
  • Galeride ise Screenshot isimli dosyayı açmalısınız.
  • Dosyayı açtığınızda kaydedilen ekran görüntüsü rahatlıkla görülebilir.

Reeder marka cihazlarda görüntüyü anlık olarak kaydetmek ve sosyal hesaplarda da paylaşmak mümkündür. Bunun için ekran görüntüsünü alıp açtıktan sonra paylaş simgesine basmanız yeterli olur. Hiçbir uygulama ya da program yüklemeniz gerekmemektedir. Ses tuşu bulunmayan Reeder tabletlerde ise ekran görüntüsü almak için farklı bir kombinasyon kullanmak gerekir. Bu kombinasyon hakkında da şunlar söylenebilir:

  • Ses tuşu olmayan Reeder tabletlerde ekran görüntüsü almak için yine ekran görüntüsü alınmak istenilen ekrana gidilir.
  • Daha sonra alt kısımda bulunan Pencere Geçiş, Ana Ekran ve Geri tuşları arasından yalnızca Pencere Geçiş tuşuna basmalısınız. Basma süresi birkaç saniye yeterlidir.
  • Daha sonra ekran görüntüsü alındı ise ekranda deklanşör sesi duyulur. Bu sesi duyunca basmayı bırakmanız gerekir.
  • İşlem sonrasında ekran resmi kaydedilmiştir.

Ekran görüntüsü alınan resme yine Galeri kısmından Screenshot kategorisinden kolayca ulaşabilirsiniz. Ekran resmi alırken istenilen tuşlara yeterli süre basmanız gerekir. Fazla basmak tuşlara zarar verebilir ve az basmak da ekran resminin kaydedilmemesine neden olabilir.



Ekran Görüntüsü Akıllı Telefonlarda Neden Alınır?

Akıllı telefon ve tabletlerde en çok yapılan işlemlerden birisi ekran resmi almaktır. Ekran resminin alındığı birçok önemli durum bulunmaktadır. Reeder p11 ekran görüntüsü alma işlemi de bu nedenlere dayalı olarak yapılmaktadır. En önemli nedeni paylaşım ve iletişim sürecini daha kolay hale getirmektir. Ekran görüntüleri anlık olarak bilgi paylaşımı açısından son derece önemlidir. Hızlı şekilde size gelen bir bilgiyi başka bir kişiye iletmeniz mümkün olur. Aynı zamanda cihazda hazırlanan verileri de daha kolay şekilde iletebilirsiniz.

Sorunları giderme ve yaşanılan problemlerde destek vermek amacıyla da ekran paylaşımı yapılabilmektedir. Bilgileri saklamak isterseniz yine ekran görüntüsü işleminden yararlanabilirsiniz. Ekran görüntüsü alarak önemli bilgi ve verileri daha kolay şekilde saklamak mümkün olur. Bunların yanında içerik oluşturma ve blog yazıları gibi konularda son derece kullanışlıdır. Bilgi arşivi oluşturmak ve kişisel kullanımı daha profesyonel hale getirmek açısından da akıllı telefon ve tabletlerde ekran görüntüsü alınmaktadır.

Reeder p11 Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır? Makalemizin sonuna geldik. Daha fazla Teknoloji makalesi için Teknoloji kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Freni patlayan servis midibüsü ağaçları biçti: 2 yaralı

Freni patlayan servis midibüsü ağaçları biçti: 2 yaralı