weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Mühendisler 3D Yazıcı ile Elektromıknatıs Bastı

Mühendisler 3D Yazıcı ile Elektromıknatıs Bastı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mühendisler 3D Yazıcı ile Elektromıknatıs Bastı
Okunma Süresi: 2 dk

3D Yazıcılarla Elektromanyetik Devrimi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) mühendisler, birçok cihazın temelini oluşturan elektromanyetikleri (solenoidleri) neredeyse sıradan bir 3D yazıcı kullanarak başarıyla üretti. Elektromanyetikler, çok çeşitli elektronik aletlerin içinde yer aldığından, bu gelişme elektronik üretimini hem Dünya'da hem de uzayda devrimize edebilir.

Diyaliz cihazı gibi tamamen işlevsel bir ürünü yalnızca bir 3D yazıcı kullanarak oluşturabileceğinizi hayal edin. Bu, dünya genelinde herkesin bu tür medikal ekipmanlara erişimi olmadığı yerlerde büyük önem taşıyacak ve aynı zamanda seçeneklerin sınırlı olduğu uzayda paha biçilemez olacaktır. MIT'den araştırmacılar henüz evrensel bir çözüme ulaşmış olmasalar da, doğru yönde önemli bir adım attılar ve hedeflerine doğru ilerlemeye devam edeceklerini belirtiyorlar.

ELEKTROMIKNATISLAR HER ALANDA KULLANILIYOR

Solenoidler ve elektromanyetikler, diyaliz cihazlarından yapay solunum cihazlarına, çamaşır ve bulaşık makinelerine kadar birçok elektronik cihazın temel yapı taşlarıdır. MIT mühendisleri, bir dizi ekstruder içeren ticari bir 3D yazıcıyı modifiye ederek, tek bir baskı döngüsünde hacimli elektromanyetikler üretebilecek şekilde geliştirdiler. Tek parça halinde baskı yapmak, elektromanyetikler parça parça basıldığında oluşabilecek montaj hatalarını önleyecektir.

Araştırmacılar, ekstruderleri modifiye etmek ve her birinin sıcaklığını ayarlamayı öğrenmek zorunda kaldılar. Gelecekteki elektromanyetin dört bileşeninin erime sıcaklıkları farklıydı ve zaten basılmış malzemenin akmasını önlemek önemliydi. Elektrik iletkeni olarak, metal parçacıkları içeren plastik kullanıldı. Çekirdek, manyetik yumuşak malzeme parçacıkları içeren iki tür plastikten basıldı; bunlardan biri granül formunda, diğeri ise filament olarak sunuldu. İzolasyon olarak, sıradan plastik kullanıldı.

Deneyler sırasında, mühendisler sekiz katmanlı bir sargıya sahip elektromanyetik basmayı başardılar, burada tel spiral bir şekilde basıldı. Deneyler, bu yöntemle basılan 25 mm çapındaki elektromanyetin, daha önce 3D yazıcılarla basılan diğer elektromanyetlere kıyasla üç kat daha güçlü bir manyetik alan ürettiğini gösterdi.

"Bazı uzmanlar, onları [ekstrüzyon 3D yazıcılarını] küçümseyebilir çünkü basitler ve çok fazla özellikleri yoktur, ancak ekstrüzyon, çok katmanlı monolitik baskı yapabilen çok az yöntemden biridir," diye belirtiyor çalışmanın yazarları. Elektromanyetik basmak için modifiye edilen yazıcı, araştırmacılara 4000 dolara mal oldu. Ancak edinilen deneyim sayesinde, ileride çok daha ucuz hale gelecekler.

Teknolojideki gelişmelerin haddi hesabı yok. Her gün yeni bir buluş gerçekleşiyor. İnsanlık daha rahat daha konforlu bir yaşama doğru ilerliyor. Son gelişme şu: Mühendisler 3D yazıcı ile elektromıknatıs üretmeyi başardılar. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
40 yaşında erkeklere taş çıkaran kadın şoförünün hedefi Avrupa’ya çıkmak

40 yaşında erkeklere taş çıkaran kadın şoförünün hedefi Avrupa’ya çıkmak