weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Çin 150 Metre Kanatlı 30 MW Rüzgar Türbinleri Üretiyor

Çin 150 Metre Kanatlı 30 MW Rüzgar Türbinleri Üretiyor

Rüzgar türbinleri bedava elektrik üretmek için sadece bir yol. Bu sistemlerle MegaWatt seviyesinde elektrik üretmek mümkün. Çin bu işin farkında ve rüzgar alan her yere bu santrallerden konuduruyor!☑⤵⤵⤵

Okunma Süresi: 2 dk

Çinli şirket Sany, 100 metreden uzun rüzgar türbini kanatlarını test etmek için bir test standı oluşturdu. Bu, süper uzun kanatların iki eksen boyunca aynı anda titreşim dayanıklılığını test etmek için dünyanın ilk test kompleksi olacak. Üreticiye göre, bu, 30 MW kapasiteli rüzgar türbinlerinin üretimine hazırlık için bir temel oluşturdu. Bu türden otuz türbin, bir nükleer reaktörü bir nükleer enerji santralinde (NPP) değiştirebilir.

ÇİN DÜNYADA EN İYİ RÜZGAR TÜRBİN ÜRETİCİSİ OLMA YOLUNDA

Son yıllarda, Çinli rüzgar türbini üreticileri, Batılı şirketlerin ulaşamayacağı bir seviyeye çıktı. Çin'de 16 ve 18 MW türbinlerin seri üretimi kuruldu. Yakında, 150 metreye kadar kanat uzunluğuna sahip 22 MW jeneratörlerin üretimine başlanacak. Her halükarda, 100 metreden uzun kanatlar, malzeme yorgunluğunu test etme ihtiyacı nedeniyle en çok talep gören ürün haline geldi.

Sany Renewable Energy şirketinden yapılan açıklamaya göre, "Bu, Çin'de 30 MW sınıfı rüzgar türbini kanatlarının çalışma özelliklerini test etme gereksinimlerini karşılayan süper uzun kanatların ilk kapsamlı yorgunluk testi olacak." Şirket, bu yılın başlarında 16 ve 18 MW rüzgar türbinlerinin dağıtımı için gerekli olan 131 metre uzunluğundaki kanatların seri üretimini duyurdu.

Batılı üreticiler, rüzgar türbinlerinin gücü için yarışa temkinli yaklaşıyor. Altyapının ve tedarik zincirlerinin, giderek daha güçlü türbinlere geçiş sürecini destekleyecek sağlam bir süreç oluşturmak için yetişemeyeceği konusunda makul endişeler var. Örneğin, devasa yapıları 300 metre yüksekliğe kaldıracak yüzer vinçler basitçe mevcut değil. Ancak bu, Çinliler için bir sorun değil. Yakın zamanda, kıyı bölgelerinde 16 MW rüzgar türbinlerini sadece 24 saat içinde inşa etmeyi başardılar.

Bu teknolojik ilerleme, rüzgar enerjisi alanında devrim niteliğinde bir adımı temsil ediyor ve dünya çapında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının genişletilmesine önemli bir katkı sağlıyor. Çin'in bu alandaki liderliği, hem teknolojik yenilikler hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsanın Düşüş Nedenleri

Borsanın Düşüş Nedenleri