weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji Almanya'da Güneş Panellerinin Fazlalığı Elektrik Fiyatlarında %87 Düşüşe Neden Oldu

Almanya'da Güneş Panellerinin Fazlalığı Elektrik Fiyatlarında %87 Düşüşe Neden Oldu

Almanya, 2023 yılında geniş çapta güneş panelleri kurulumunu artırarak ciddi bir enerji fazlası ile karşı karşıya kaldı...İşte Ayrıntılar...✔✔✔

Almanya'da Güneş Panellerinin Fazlalığı Elektrik Fiyatlarında %87 Düşüşe Neden Oldu
Okunma Süresi: 2 dk

Almanya, 2023 yılında geniş çapta güneş panelleri kurulumunu artırarak ciddi bir enerji fazlası ile karşı karşıya kaldı. Bu durum, özellikle güneş enerjisinin en yüksek üretildiği saatlerde elektrik fiyatlarının önemli ölçüde düşmesine neden oldu. SEB Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'da güneş enerjisi kapasitesi, mevcut talebi karşılayacak miktardan fazla. Ülke, 2023 sonunda toplam 81,7 GW güneş enerjisi kapasitesine ulaşırken, ortalama enerji tüketimi 52,2 GW civarındaydı.

Elektrik Fiyatlarındaki Dramatik Düşüş

Güneş enerjisinin en yüksek üretildiği saatlerde enerji üreticileri, fazla enerjiyi elden çıkarmak için fiyatları ciddi şekilde düşürmek zorunda kalıyor. Son 10 gün içinde, güneş enerjisinin pik saatlerinde fiyatlar %87 oranında düşerek 1 MWh başına 9,1 euroya kadar geriledi. Bu, akşam ve gece saatlerinde 70,6 euro olan fiyatla karşılaştırıldığında çok büyük bir düşüş anlamına geliyor.

Yüksek Kapasite ve Düşük Talep

SEB Research analisti Bjarne Schieldrop'a göre, bu durumun nedeni 2023 yılında rekor düzeyde yeni güneş enerjisi kapasitesinin devreye girmesi. Toplam güneş enerjisi kapasitesinin, ortalama enerji talebinden yaklaşık 30 GW daha fazla olması büyük bir dengesizlik yaratıyor. Özellikle yaz aylarında, güneş panellerinin maksimum enerji ürettiği ve enerji talebinin düştüğü dönemlerde bu fark daha da artıyor. Ancak, tüketiciler düşük fiyatlardan pek fayda sağlayamıyor çünkü enerjinin çoğunu akşam saatlerinde tüketiyorlar.

Schieldrop, güneş enerjisi kapasitesinin sübvansiyonlarla teşvik edilmemesi halinde, karlılığın düşmesinin Almanya'daki sektörün gelişimini durdurabileceğini belirtiyor. Bunun yerine, dikkatlerin daha verimli enerji kullanımı çözümlerine, özellikle de batarya yatırımlarına ve elektrik şebekesi altyapısının modernizasyonuna kaydırılması gerektiğini vurguluyor.

Almanya'nın enerji arz ve talebi arasındaki bu dengesizlik yeni bir sorun değil. Geçtiğimiz yıl, Rusya'dan gelen enerji kaynaklarının kesilmesiyle birlikte, Avrupa genelinde güneş enerjisi kapasitesi hızla arttı. Yeşil enerji fazlalığı, yeni rüzgar türbinlerinin ve nükleer enerjinin aktif olarak kurulmasıyla daha da artarak farklı Avrupa bölgelerinde fiyatların düşmesine neden oldu.

Ancak, çeşitli önlemlerin uygulanması ve güneş enerjisi üretimindeki artış yerine enerji depolama ve dağıtım sistemlerine odaklanılmasıyla, durumun yakın zamanda normale dönmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğurganlık Hızındaki Düşüş, Emeklilik Sisteminde Yükü Artıracak

Doğurganlık Hızındaki Düşüş, Emeklilik Sisteminde Yükü Artıracak