weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Teknoloji ABD Odun Atıklarını Yakacak Şarj İstasyonlarını Faaliyete Geçirdi

ABD Odun Atıklarını Yakacak Şarj İstasyonlarını Faaliyete Geçirdi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk

Odun yakarak ısı enerjisi ile elektrik üretimi çok geleneksek bir yöntem ve ABD öyle görünüyor ki bu eski temiz ve çevre dostu yönteme geri dönüş yapmaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nde, elektrikli araçlar ve elektrikli aletler için yenilikçi bir çözüm olarak odunla çalışan bir şarj istasyonu geliştirildi. Bu, ilk bakışta tuhaf görünse de, elektrik erişiminin olmadığı yerlerde, özellikle ormanlık alanlarda büyük bir avantaj sağlıyor. Örneğin, taigada aküsü bitmiş bir durumda, bol miktarda odun bulunabilirken, elektrik kaynağına erişim olmayabilir. İşte bu tür durumlar için odun ve odun atıklarıyla çalışan bir şarj istasyonu ideal bir çözüm olabilir.

ODUN YAKITLI ŞARJ İSTASYONU 

Bu şarj istasyonu, Air Burners adlı Amerikan şirketi tarafından geliştirildi ve Volvo CE ile Rolls-Royce Solutions America (BMW tarafından satın alınan otomobil markasıyla ilişkili olmayan) tarafından daha da geliştirilip kullanıma sunuldu. Air Burners, yaklaşık 20 yıldır odun atıklarını nispeten temiz bir şekilde yakma ekipmanları geliştirmektedir. Şirketin teknolojisi, odun yakma işleminde hava perdesi kullanarak hava kirliliğini %90 oranında azaltıyor. Geliştiriciler, bu teknolojiyi elektrik enerjisi üretmek için modifiye ettiler. BioCharger adı verilen bu şarj istasyonu, saatte 480 kW·h enerji üretebiliyor ve isteğe bağlı olarak bu kapasite 700 kW·h'ye kadar artırılabiliyor. Sistem, saatte 6 ila 8 ton odun yakabiliyor ve yaklaşık 1,7 milyon dolarlık bir maliyete sahip.

Volvo CE ve Rolls-Royce Solutions America şu anda BioCharger'ı pratikte test ediyor. Özellikle Volvo, bu şarj istasyonunu yeni tamamen elektrikli 23 tonluk paletli ekskavatörü EC230'un akülerini şarj etmek için kullanıyor. Ekskavatör, şarj istasyonunun fırınına odun atıyor ve şarj istasyonu da ekskavatörün akülerini şarj ediyor.ABD'de her yıl 70 milyon tonun üzerinde odun atığı toplanıyor ve bunun yarısından fazlası açık alanlarda yakılıyor. Bu durum çevre için faydalı değil ve kontrollü yakma ile elektrik enerjisi üretimi, bu soruna çözüm olabilir.

KAYNAK: https://electrek.co/

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AMERİKA REHİNE TESPİTİ İÇİN GÖREV GÜCÜ KURACAK İDDASI

AMERİKA REHİNE TESPİTİ İÇİN GÖREV GÜCÜ KURACAK İDDASI