weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Sağlık Mikrop Yuvası Olarak Anılıyor: Hepimiz Her Gün Temas Ediyoruz

Mikrop Yuvası Olarak Anılıyor: Hepimiz Her Gün Temas Ediyoruz

Tuvaletler, halka açık alanlar ve çok daha fazla yer mikroplarla dolu. Çok yakınımızda olan ve tuvaletten daha fazla mikrop barındıran yerler olduğunu biliyor musunuz?

Mikrop Yuvası Olarak Anılıyor: Hepimiz Her Gün Temas Ediyoruz
Okunma Süresi: 2 dk

Günümüzde giderek artan sayıda bakteri ve virüsler insan ve hayvan sağlığını tehdit etmeye başladı. İnsan sağlığını tehdit eden bakteriler özellikle gıda ve temas yoluyla insanlara bulaşırken, doğru önlemler alınmadığında ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Bilim adamları tarafından yapılan son çalışmalarda tuvalette bulunan mikroptan çok daha fazla mikrop bulunduğu tespit edilen bazı eşyalar var ve biz bu eşyaları her gün defalarca kez kullanıyoruz.

Kumandalar

Eğer evinizdeki kumandaları sık sık temizlemiyorsanız ve tuşlar arasında yer alan yağ ve kir birikintilerini çıkarmıyorsanız bir tuvaletten daha fazla mikrop bu alanda bulunuyor. Araştırmalar, özellikle televizyon kumandası gibi sık kullanılan eşyaların arasında milyonlarca bakteri ve çeşitli parazit kalıntıları olduğunu gösteriyor.

Cep Telefonları

Çoğu insanın gün içerisinde defalarca kez kullandığı cep telefonlarının en fazla mikrop barındıran eşyalar arasında olduğu bir gerçek. Bu gerçek ile ilgili yapılan araştırmalarda da cep telefonları üzerinde tuvalet mikrobundan hayvan parazitlerine kadar akla hayale sığmayacak kadar çok mikrop olduğu tespit edilmiş durumda.

Eğer ellerinizi yıkadıktan sonra cep telefonuna dokunuyorsanız ve telefonunuzu sık sık temizlemiyorsanız ellerinizin tekrar mikroplarla dolması an meselesi.

Klimalar

Klimaya doğrudan dokunmuyor olsak bile hava üfleyen bu cihazlar doğru ve zamanında temizlenmediğinde mikroplar, virüsler ve küf barındırıyor.

Klimaların yanlış temizlenmesi durumunda bakteriler ve küfler için en büyük mikrop yuvası olduğunu belirten uzmanlar, artan küf ve bakteri yükünün hava yoluyla insanları ölümcül hastalıklarla karşı karşıya getirebileceğini tespit etmiş durumdalar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmit’in reklam panoları Çınar Akademi’nin gurur tablosuyla süslendi

İzmit’in reklam panoları Çınar Akademi’nin gurur tablosuyla süslendi