Yediklerimiz vücudumuzun sağlığı ve gelecekte karşımıza çıkabilecek sağlık sorunlarının temelini oluşturuyor. Uzmanlar son yıllarda artan düzensiz ve hazır beslenmenin zararlarına dikkat çekerken, evlerde hazırlanan gıdalarda da hazırlık aşamasında kullanılan malzemeler büyük önem taşıyor.
Kalp doktorlarının ağzına sürmediği ve asla tüketilmemesi önerisinde bulunduğu trans yağlar birçok ürünün içerisinde yer alıyor ve kalp doktorları tarafından asla tüketilmemesi gereken gıda maddelerinin başında yer alıyor. Trans yağları asla tüketmeyen doktorlar, bu gıda maddesinin kalp ve damar sağlığı açısından son derece tehlikeli ve damar tıkanmasına varacak ve kalp krizine zemin hazırlayacak etkenlerden olduğunu belirtmekte.
Doymuş Yağlar Ve Bulyon
Doymuş yağların vücutta ve özellikle kalpte yağlanma, böbrek sorunları gibi sorunlara neden olabildiğini belirten doktorlar, bulyon ve doymuş yağların asla tüketilmemesi gerektiğini belirtmekte.
Bulyonların faydalı olmadığını ve lezzetli olması bakımından yemeklere katıldığı belirtilirken, bunların içerisinde çok fazla sayıda etken madde olduğu ve insan sağlığına zararlı olduğu göz önünde bulundurulması gerek.
Bulyonlar yerine taze et sularının saklanması ve yemeklerde kullanılması önerilmekte.