Faydaları saymakla bitmeyen besinler olmasına rağmen son yıllarda hazır tüketim giderek daha fazla artıyor. Artan hazır gıda tüketimi sonucunda bağırsak sağlığı, cilt sağlığı ve organlarda çeşitli hastalıklar ve sorunlar ortaya çıkarken uzmanlar ise her gün kaşık kaşık tüketilebilecek besinler olduğunu ve bu besinler sayesinde tok kalmanın ve sağlıklı kalmanın mümkün olduğu uyarısında bulunmakta.
Elma her gün 2 adet tüketilebilecek antioksidan kaynağı ve vitamin bakımından zengin olan meyveler arasında yer alıyor ve uzmanlara göre mutlaka her gün diyet yapanlar başta olacak şekilde herkes tarafından tüketilmesi öneriliyor. Elmanın faydaları arasında su ihtiyacının karşılanması ve fit kalabilmek için tok tutma özelliği bulunuyor.
Zencefil, Biberiye, Tarçın Ve Ispanak
Her gün yemek ve salatalara eklenecek olan biberiye ve zencefil vücudun antioksidan ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kadar güçlü besinler arasında. Bu iki besin vücudun sağlıklı kalmasında önemli bir rol oynarken, tarçının da tatlı tüketimi yerine kullanılabileceği ve tatlı ihtiyacını gidererek antioksidan faydalar sağladığı biliniyor.
Haftanın neredeyse her günü tüketilebilecek ıspanak ise bağırsakların tıkanmasını yani kabızlığı önlerken, sağlıklı bir sindirim sistemine yardımcı oluyor.