Sağlıklı kalabilmek adına alınması gereken önlemler konusunda doktorlar sürekli olarak farklı önerilerde bulunuyor ve sağlıklı yaşamın sırrının beslenmeden geçtiğine dikkat çekiyorlar. Dengeli ve düzenli beslenme hayatımızın geri kalan dönemini yakından etkilerken, özellikle her gün tükettiğimiz bazı besinler vücudumuza fayda değil zarar veriyor.
Dr. Sarmed Sami, doktorların asla tüketilmesini önermediği gıdaların başında işlenmiş et ve et ürünlerinin geldiğini belirterek, bu ürünlerden herkesin özellikle çocukların ve ergenlerin uzak tutulması çağrısında bulundu. İşlenmiş et ürünleri arasında sosis, salam ve jambon gibi ürünler olduğunu belirten Dr. Sami, bu ürünlerin kansere neden olma, çeşitli cilt sorunları ve sindirim sağlığına kötü etkileri olduğunu açıkladı.
Kızartmalardan Kaçınılmalı
İşlenmiş etler kadar zararlı olan bir diğer ürün grubunun ise kızartılmış ürünler olduğunu belirten Dr. Sarmed Sami, kızartılmış olan her türlü ürünün kansere neden olma potansiyeli taşıdığını açıkladı.
Kızgın yağın çok zararlı hale geldiğini belirten Dr. Sami, özellikle patates kızartması ve et ve et ürünlerinin kızartmalarından kaçınmak gerektiğini, kızartma yerine buharda pişirme yönteminin veya ızgarada pişirmenin tercih edilebileceğini açıkladı.