weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Odyoloji Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Odyoloji Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

İşitme bilimi olarak geçmekte olan Odyoloji bölümü mezunu iş olanakları nelerdir? İşitme, duyu ve de kişilerin kulaklarıyla alakalı olan her türlü alanlarda ve özelliklerde kişilerin eğitim alıp okulu bitirmesi sonucunda iş olanaklarıyla karşılaşmaları söz konusudur. Bu sayede kişilerin eğitimini aldıkları ve okudukları bölümden sonra mezun olur olmaz özel ya da kamu kurumlarında iş arayarak bu işlerde çalışmaları söz konusudur.

İşitme bozuklukları ve denge kontrol bozukluğu teşhisinin konması açısından kişilere yardımcı olan bir bölümdür. İncelemelerin geliştirilmesi ve de araştırmaların da yapılarak en iyi şekilde çözümlerin sunulması adına kişilerin okudukları bu bölüm en doğru şekilde sonuç almaları sağlanır. Okunmak istenen bu bölüm 4 yıllık olmakla beraber 2 yıllık önlisans programının da olması söz konusudur.

Odyoloji bölümünde okumakta ve bölümü bitirmekte olan kişilerin unvanı da verilir. Burada söz konusu olan kulak, kulak içi ve kulak ile ilgili olan tüm alanlar olmasından kaynaklı kişiler kulak ile alakalı olan tüm sorunları ve de bunların çözümlerini öğrenmiş olur.

Odyoloji Mezunu Nerelerde Çalışır?

Kişiler tarafından çalışılmakta olan pek çok alan genellikle eğitimlerle ve de nereden mezun olunduğu ile ilgili olarak şekillenir. Peki Odyoloji bölümü mezunu ne iş yapar? Kişilerin okulu bitirmesiyle beraber hekimlerin de teşhis ve tedavilerinden sonra insanların en iyi anlamda yönlendirilmesini sağlar. Birtakım testlerin gerçekleştirilmesi notasında kişilere bu testleri yaparak en iyi şekilde sorunların çözülmesi sağlanır.

Hem daha iyi anlamda okunan bölümle ilgili olarak alanlarda çalışmak hem de hu bölümde kişilerin kendilerini geliştirmesini sağlaması adına bu sektörlerde çalışması öne arz eder. Testlerin gerçekleştirilmesinden sonra da kişilerin çıkan sonuçlarına göre hastalara işitme cihazı gibi destekleyici cihazları kullanması gerekirse buna göre hastalara bilgi verilir. İnsanların bu bölümden mezun olmasından sonra devlet hastaneleri ya da özel sektörde çalışması söz konusudur.

Özel kliniklerde ve hastanelerde, kulak, burun, boğaz araştırma merkezlerinde, işitme cihazı üretim merkezlerinde, üniversitelerde kişilerin çalışması söz konusudur. Aynı zamanda kişilerin mezun olmasından sonra eğitim odyoloğu, pediatrik odyolog, klinik ve rehabilitasyon odyoloğu, endüstriyel odyolog gibi pek çok alanlarda çalışması söz konusudur.

Odyoloji bölümü mezunu ne kadar kazanır? Kişilerin çalıştıkları alanlar ve de hastaneler, özel sektör gibi durumlara bakılarak insanlar maaş miktarı belirlenir. Kişilerin bu bölümü bitirmesinden sonra en iyi şekilde sonuç bulup para kazanmasından sonra sektörel olarak unvanları ile de para kazanmaları mümkündür. Eğitim kurumlarında da işitme engelliler öğretmeni olarak çalışılması sağlanır.

Odyoloji Mezunu Ne İş Yapar?

Kişilerin tam olarak sonuç alması ve de en iyi şekilde mezun olarak istedikleri alanlara yönelerek çalışıp para kazanmaları için alanda iyi şekilde görevlerini yerine getirmelerinde fayda vardır. Bundan dolayı insanların mezun olduktan sonra çalışmakta oldukları kurumda hastanelere ve de özel sektörlere yönelerek insanların yani hastaların yönlendirilmesine yardımcı olur.

Tedavisi yapılmakta olan hastaların ne gibi şikayeti olduğu ve de tedavi ve teşhisinin de bitmesinden sonra hastalara en uygun olan cihazlar ya da sistemler hakkında bilgi vermektedir. Bu hem hastanın hem de doktorun aradaki pozitif irtibatının sağlanması adına son derece önemlidir.

Maddi anlamda kişilerin çalışmakta oldukları kurum, çalışma şekilleri, çalışma saatleri gibi durumlara bakılarak insanların maaş alması mümkündür. Bu da tam olarak çalışılan yere bağlıdır. Odyoloji bölümü mezunu maaşları en düşük 14.800 ve en yüksek 27.700 TL olarak belirlenmektedir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *