weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Pilotaj Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Pilotaj Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Pilotaj bölümü mezunu iş olanakları nelerdir? Pilotaj bölümü okuyan kişiler havacılık sektöründe görev alır. Bu kişiler gerek yerli gerekse de yabancı havayolları başta olmak üzere havacılık sektöründe çalışmalarını gerçekleştirir. Havacılık eğitimi sektöründe istihdam edilen pilotlar talep durumunda orduda da görev alabilir. Pilotların özellikle İngilizce hakimiyeti önemli konular arasındadır.

Pilotlar sivil havacılık konusunda talep edilen ulusal şartlara uygun eğitim alan kişilerdir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı standartlarına uygun modern uçak eğitimleri alırlar. Dünyanın en popüler meslekleri arasında bulunan pilotluk oldukça yüksek maaş politikası nedeniyle ülkemizde de birçok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Pilotaj Bölümü Ne İş Yapar?

Pilotaj bölümü mezunu ne iş yapar?Pilotaj bölümünü bitirenler sivil havacılık alanında görev alır. Pilotaj bölümü, ticari hava taşımacılığı, askeri hava kuvvetleri ve özel havacılık gibi bölümlerde görev alır. Uçuş işlemlerinin yönetimi ve güvenliği konusunda en önemli kişilerdir. Bu bölümü bitiren öğrenciler, uçuş prensipleri, uçuş emniyeti, uçak teknolojisi ve uçuş operasyonları gibi konuları öğrenmektedir. Pilotlar havacılık alanında uzmanlaşmış profesyonellerdir. Uçakların güvenli bir şekilde seyir etmelerini sağlar. Bununla beraber meteorolojik koşulların analiz edilmesi ve güvenli uçuş rotalarının planlanması konusunda da görev alırlar.

Pilotaj Bölümü Nasıl Olunur?

Pilotaj bölümü üniversitelerde eğitimi verilen dört yıllık bölümlerden bir tanesidir. Bu bölüm kapsamında teorik ve pratik dersler verilir. Derslerin teorik bölümünde;

Mühendislik Matematiği,

Uçak Tanıtımı,

Uçuş prensipleri,

Navigasyon,

Mühendisliğe Dayalı Fizik,

Havacılık Hukuku,

Genel Uçuş Güvenliği,

İletişim,

Meteoroloji gibi eğitimler verilir.

Teorik ve pratik dersleri başarılı bir şekilde tamamlayanlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sınava sokulur. Bu sınav adaylar tarafından başarı ile tamamlandıktan sonra uygulamalı eğitim sürecine dahil olacaktır. Daha sonra pilot adayları uçuşla tanışır.

Uygulamalı eğitim sırasında aday öğrenciler gündüz ağırlıklı olmak üzere uçuş eğitimlerine devam eder. Eğitimlerin belirli bir bölümü simülatör üzerinde tamamlanır. Bununla beraber pilot adayı öğrencileri komuta uçuşlarına pilot ve eğitmenler eşliğinde ikili uçuşa katılmaya başlar.

Pilotaj Bölümü Maaşı Ne Kadar?

Pilotaj bölümü okumak isteyenler maaşları da merak ediyor. Maaşlar çalışılan kuruma göre değişiklik gösterir.

Pilotlar, ticari havayolu şirketlerinde, özel havacılık şirketlerinde, askeri hava kuvvetlerinde görev alabilir. Bununla beraber havacılık eğitim okullarında öğretim görevlisi olarak çalışmalarını yürütebilir. Pilotların bazıları hava trafik kontrol uzmanları ve havaalanı personeli ile beraber çalışır. Bu esnada uçuş işlemlerini yönetir. Pilotaj bölümü mezunu maaşları ne kadar? Pilot maaşları oldukça yüksektir. Pilotlar, dünya genelinde çalışma fırsatına sahiptir. Bu yüzden farklı dil ve kültürleri bilmek önemlidir. Bununla beraber pilot adaylarının, uzun saatler boyunca çalışmaya hazır olmaları gerekir. Bu meslekte esnek çalışma saatleri bulunur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *