weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Kocaeli Haber Marmara Deniziyle ilgili Kritik Uyarı: 'Ciddi Aksiyonlar...'

Marmara Deniziyle ilgili Kritik Uyarı: 'Ciddi Aksiyonlar...'

Marmara Deniziyle ilgili Kritik Uyarı: 'Ciddi Aksiyonlar...' 1
/ 5

Marmara Kent Konseyleri Birliği'nin toplantısında, Marmara Denizi'nin geleceği ve afet yönetimi ele alındı. Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Tahir Büyükakın, Marmara Denizi'nin korunması için ilave önlemler alınmasının şart olduğunu vurguladı. Susurluk ve Ergene havzaları kaynaklı kirlilik, süt ve zeytin işleme tesislerinden kaynaklanan problemler ve Karadeniz'den gelen kirlilik konularının altı çizildi. Büyükakın, eğer mevcut durum devam ederse denizin canlılığını kaybedeceğini belirtti ve bu konuda dikkatleri canlı tutmak için somut adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul'da düzenlenen Marmara Kent Konseyleri Birliği'nin 2023 yılı ikinci olağan toplantısında, son beş yıl değerlendirilerek, birliğin 2024 bütçesi, gelecek iki yılın gelir-gider tahminleri ve 2024 performans programı meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Birliğin başkanı Tahir Büyükakın, göreve geldikleri günden bu yana pek çok beklenmedik durumla karşılaştıklarını ifade etti. Pandemi gibi öngörülemeyen olayların, bütçe harcamalarını ve işgücü dağılımını etkilediğini belirtti. 1975'te kurulan birlik, müsilaj problemiyle mücadelede önemli bir rol üstlenerek misyonunu yerine getirdi.

Büyükakın, çevre sorunlarına dikkat çekerek Marmara Denizi'nin sadece müsilaj zamanlarında hatırlandığını, oysa sürekli ilgi ve koruma gerektiğini söyledi. Karadeniz, Akdeniz ve Ege'ye göre farklı bir ekosisteme sahip olan Marmara'nın durumunun daha da kötüleşmemesi için tüm ilgili tarafların harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Afet yönetimi konusuna da değinen Büyükakın, belediyelerin deprem hazırlıkları için ciddi kaynaklar ayırması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi. Deprem konusundaki ihmalin insan hayatını tehlikeye atabileceğini ve bu yüzden belediye başkanlığının büyük sorumluluklar taşıdığını ifade etti. Ayrıca, "İnsanları deprem değil, bina öldürür" diyerek yapısal önlemlerin önemini vurguladı.

Son olarak, MBB'nin şehircilik alanındaki başarılı projeleri Altın Karınca Ödülleri ile taçlandırdığı belirtildi. Büyükakın, bu ödüllerle toplam 121 projenin ödüllendirildiğini ve belediyelerin bu örnek projelerden birbirlerini teşvik ederek öğrenebilecekleri çok şey olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
115 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Kıskıvrak Yakalandı

115 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Kıskıvrak Yakalandı