weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber Kocaeli'de Afet Anında Sığınılacak Yer Arayışı Çalışmaları Başladı!

Kocaeli'de Afet Anında Sığınılacak Yer Arayışı Çalışmaları Başladı!

Kocaeli'de Afet Anında Sığınılacak Yer Arayışı Çalışmaları Başladı!
Okunma Süresi: 3 dk

Çayırova’da, afet sonrası sürecinin yönetimine yönelik önemli çalışma gerçekleştiriliyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve ekibi, Çağdaşkent mesire alanı içerisinde geçici barınma alanı oluşturmak için düğmeye bastı. Başkan Çiftçi, göreve geldikten hemen sonra, ilçe genelinde toplanma alanlarının oluşturulması için çalışmalara başlamış ve ilçedeki 75 nokta deprem toplanma alanı olarak belirlenmişti. Belirlenen 75 alanın içerisinde ise 15 yer, geçici barınma alanı olarak planlandı. Çağdaşkent Mesire Yeri’nde belirlenen nokta, pilot uygulama olarak geçici barınma merkezi olarak şekilleniyor. Çalışmaların başladığı bölgede oluşturulacak doğa dostu ve portatif konteyner yapıda tuvaletler, duş alanları, depo ve çamaşırhane yer alacak. Yapılan geçici barınma merkezinde su ve kanalizasyon sistemi de hazırlanarak afet sonrasındaki süreçte Çayırovalı vatandaşların herhangi bir aksama yaşamadan ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.
"Yaşadığımız son depremler bazı tecrübeleri edinmemize vesile oldu"
Bugün proje alanını belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte gezen Başkan Çiftçi, çalışma hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çiftçi, "Afetlerin yoğun yaşandığı coğrafyada yaşıyoruz. Yaşadığımız son depremler bazı tecrübeleri edinmemize vesile oldu. Özellikle afetlerin yönetilmesindeki çalışmalar afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler diye gruplandırılıyor. Afet olduktan hemen sonra toplanma bölgeleri ve barınma bölgelerinin oluşturulması, insan hayatının idamesi için atılması gereken tüm adımların atılması gerekiyor. Kocaeli olarak birinci derece deprem kuşağında yer alıyoruz. Afetten sonra sürecin yönetilebilmesi için toplanma ve barınma bölgesi oluşturmaya başladık. Çağdaşkent Mesire Alanı’nda uygun noktada hem toplanma bölgesi hem de barınma bölgesi projelerimizi hazırladık. Bugün itibariyle de uygulama çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başladık. Uygulama çalışmaları etap etap olacak. Merkez, herhangi bir afet sonraki sürecin hemen yönetilebilmesi için vatandaşımızın hizmetine sunulmuş olacak" dedi.
"Afet sonrasındaki süreçlerde insani ihtiyaçların her birini düşündük"
Hem yeraltı hem de üstyapı çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Çiftçi, "Yeraltında su ve kanalizasyon sistemini hazırlayacağız, devamında da üstyapıyı hazır hale getireceğiz. Afet sonrasındaki süreçte ihtiyaca binaen oluşturulması gereken çadır noktaları, konteyner noktalarının da hazır hale getirilmesi için gereken çalışmalarımızı yapacağız. Bunları tamamlayıp herhangi afetten önce hazır hale getireceğiz. Afette herhangi bir kargaşa oluşmadan, Çayırova ilçemizdeki süreci yönetmeyi hedefliyoruz. Afet sonrasındaki süreçlerde insani ihtiyaçların her birini düşündük. Tuvaletinden banyosuna, çamaşır yıkama alanından diğer kişisel bakımların gerçekleştirilmesi için her türlü planlamayı hazırladık ve bu alanımızı o çerçevede hazırlayacağız. Geçmiş deneyimlerimizden oluşan bilgi birikimin deneyimi ve bu işi bilimin kaynağı olan üniversitelerimizle iş birliği içerisinde bu süreçleri yönetiyoruz. İlçemizin hemen sınırında bulunan Gebze Teknik Üniversitemizle birlikte iş birliği yapıyoruz ve yaklaşık 3,5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bulunduğumuz alanda oluşturacağımız hem toplanma merkezini hem de barınma merkezini oluşturuyorken hiçbir şekilde bir tane dahi ağaç kesmeyeceğiz. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermeyeceğiz. Yaşam alanlarının oluşması için imalatını yapacağımız sistem de hiçbir şekilde doğaya zarar vermiyor. Tamamen portatif, sökülebilen, takılabilen sistem dahilinde yaşam alanını oluşturuyoruz" diye konuştu.
kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elon Musk 3. Dünya Savaşı Çıkacağını İma Ediyor...

Elon Musk 3. Dünya Savaşı Çıkacağını İma Ediyor...