weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Kocaeli Haber Kocaeli Haber; Evrenin En Büyük Küresel Uzay Etkinliği Antalya'da Yapılacak!

Kocaeli Haber; Evrenin En Büyük Küresel Uzay Etkinliği Antalya'da Yapılacak!

Kocaeli Haber; Evrenin En Büyük Küresel Uzay Etkinliği Antalya'da Yapılacak! 1
/ 17

Gebze Bilişim Vadisi'nde Büyütech adlı firma, Türkiye'nin ilk yerli kamera sistemleri üretim tesisini hizmete soktu. Tesisin açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan, Mehmet Fatih Kacır da katıldı. Bakan Kacır, Türkiye'nin insansız hava araçları alanında dünyada bir numara olduğunu belirtti. Ayrıca, "Türkiye, ticari araç, beyaz eşya, güneş paneli gibi sektörlerde Avrupa lideri konumunda. Hava savunma sistemleri, çıkarma gemileri, yer gözlem ve haberleşme uyduları gibi stratejik projeleri milli imkanlarla hayata geçiren bir ülke. Togg gibi yeni nesil sanayi politikamızın somut bir göstergesi olan elektrikli otomobilimiz yollara çıktı. Türkiye ayrıca Avrupa'nın girişimcilik alanında yükselen bir yıldızı oldu. Geçen yıl küresel ölçekte girişim sermayesi yatırımlarında azalma olmasına rağmen, ülkemizdeki teknoloji girişimleri 1,6 milyar doların üzerinde yatırım toplayarak rekor kırdı" diye konuştu.

Büyütech, Togg'un sürücü yorgunluğunu algılama ve çevresel görüş kamera sistemlerini geliştiren ve üreten bir teknoloji girişimidir. Büyütech, 2011 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknogirişim sermaye desteğiyle kurulmuş ve mobilite alanında öncü bir rol oynamıştır. Büyütech, bakanlığın 7 farklı programından faydalanarak teknoloji odaklı sanayi hamlesine katkıda bulunmuştur. Büyütech, 2023 yılı içinde girişim sermayesi konularından toplam 4 milyon doların üzerinde yatırım almıştır. Büyütech, Togg'un yanı sıra otomotiv sektörünün küresel devleriyle de yeni nesil kamera sistemleri üzerine Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. Bakan Kacır, Büyütech'in yerlilik oranı yüzde 51'e ulaşan Togg'un uzun vadeli başarısında yerli tedarik ağı ve start-uplarla işbirliği yaparak uluslararası marka olma yolunda önemli adımlar attığını belirtmiştir.

2026 yılında Antalya, Uluslararası Uzay Konferansı’na ev sahipliği yapacak olan Türkiye, uzay alanında önemli bir başarıya imza attı.

Bakan Kacır, Bakü’den gelen müjdeli haberi şöyle duyurdu:

"Uzay alanında dünyanın en prestijli etkinliği olan Uluslararası Uzay Konferansı bu yıl Azerbaycan’da yapılıyor. Biz de 2026 yılı için Antalya’nın adaylığını koymuştuk ve bu konuda bir rekabet içindeydik. Arkadaşlarımın az önce verdiği habere göre Türkiye bu rekabeti kazandı. 2026 yılında dünyanın en büyük uzay kongresini Antalya’da ağırlayacağız. Bu büyük başarı ülkemize, milletimize hayırlı olsun."

Etkinlikte AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya Haber; Yasak Aşk Olayındaki Şüpheli Koca'dan Kan Donduran Cevap...

Sakarya Haber; Yasak Aşk Olayındaki Şüpheli Koca'dan Kan Donduran Cevap...