weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber Kocaeli Derince'de Emekli Ahmet Balaban'ın Maaşına Elektronik Haciz...

Kocaeli Derince'de Emekli Ahmet Balaban'ın Maaşına Elektronik Haciz...

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan emekli inşaat mühendisi Ahmet Balaban, hayatında hiç gitmediği Tokat'tan gelen trafik cezaları nedeniyle zor günler yaşıyor.

Kocaeli Derince'de Emekli Ahmet Balaban'ın Maaşına Elektronik Haciz...
Okunma Süresi: 3 dk

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan emekli inşaat mühendisi Ahmet Balaban, hayatında hiç gitmediği Tokat'tan gelen trafik cezaları nedeniyle zor günler yaşıyor. Kendi plakasının başka araçlara takıldığını öğrenen Balaban, yaşadığı mağduriyeti anlatırken, "Aracım 1998’in nisan ayından bu yana benimle. Bu plakayla terör suçu da işleyebilirler. Öyle bir durumda yine ben suçlanacağım" diyerek endişesini dile getirdi.

Maaşına Bloke Konuldu


Emekli inşaat mühendisi Ahmet Balaban, geçtiğimiz yıl maaşının bir kısmına bloke konulduğunu fark etti. Araştırmaları sonucunda, plakasına gelen ve ödenmeyen 1.200 TL trafik cezası nedeniyle maaşına elektronik haciz konulduğunu öğrendi. Plakasının başka araçlarda kullanıldığını fark eden Balaban, büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşadı. Şikayetçi olmasına rağmen bir sonuç elde edemedi.

"Avrasya Tüneli’ne Nereden Girildiğini Dahi Bilmiyorum"


Balaban, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bana 'Avrasya Tüneli'nden geçtiniz' dediler ve ceza geldi. Avrasya Tüneli’nin nerede olduğunu biliyorum ama nereden geçildiğini, nereden girildiğini dahi bilmiyorum. Avrasya Tüneli yetkililerine ulaştım ve 'Hangi marka araçla geçiş oldu?' diye sordum. Bana başka bir araç markası söylediler. Benim arabam Mercedes. Tünelden geçen araç bana ait değil. Ruhsatın fotokopisini çekip onlara göndermemi istediler. Fotokopiyi çekip gönderdim ve bu şekilde teyit ettik. Karakola gidip şikayetçi oldum."

"Trafik Cezasını Ödemek Daha Kolay Olur"


Kendi plakasının başka araçlarda kullanıldığını öğrendikten sonra suç duyurusunda bulunan Balaban, takipsizlik kararıyla karşılaştı. Bu durumun zorluklarını şu sözlerle ifade etti: "Dolandırıcılığı ihbar ettim. Bana 'Sulh Ceza Mahkemesine dava aç' dediler. Mahkeme açmak için avukat tutmam lazım, avukata vekalet vermem lazım, notere gitmem lazım. Dava açınca da dava ücretini ödemem lazım. O zaman trafik cezasını öderim daha kolay olur."

Maaşına Elektronik Haciz Konuldu


Balaban, Avrasya Tüneli geçiş ücreti cezasının ardından Tokat Erbaa'dan da trafik cezası geldiğini belirtti. Yaşadıklarını şöyle anlattı: "Tokat Erbaa’dan ceza geldi. Oradan gelen cezalara baktım, başka bir araç olduğunu gördüm. Tutanakta başka bir araç markası yazılmış ama ceza benim aracımın plakasına, bana gönderiliyor. Buna da bir şey yapamadık. Bir senedir kendi maaşımı doğru düzgün çekemiyorum. Hesabımda param var ama sürekli çekmek istediğim miktar için 'Bakiyeniz yetersizdir' uyarısı alıyorum. Bir arkadaş aracılığıyla öğrendim ki maaşıma elektronik haciz konulmuş."

Ahmet Balaban'ın yaşadığı bu mağduriyet, plakaların kötüye kullanımına karşı daha etkili önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Balaban, yetkililerden konuyla ilgili çözüm beklerken, benzer durumu yaşayan diğer vatandaşların da haklarını aramaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmit İlçesinde Aspiratör Yangına Neden Oldu!

İzmit İlçesinde Aspiratör Yangına Neden Oldu!