weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kocaeli Haber İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi 3 yaşında

İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi 3 yaşında

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alzheimer Yaşam Evi 3’üncü yaşını, gerçekleştirilen mangal partisi ve müzik dinletisiyle kutladı.

İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi 3 yaşında
Okunma Süresi: 2 dk

İzmit'te faaliyete geçirilen Alzheimer Yaşam Evi, üç yıldır kesintisiz hizmet vererek hem Alzheimer hastalarına hem de hasta yakınlarına destek sağlıyor. Bu süre boyunca, hem hastaların hem de ailelerinin yaşam standartlarını yükselten ve kentte Alzheimer farkındalığını artıran Kocaeli'nin ilk ve tek Alzheimer merkezi, üçüncü yılını coşkuyla kutladı.

Kutlama programına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, merkezden yararlanan hastalar, aileleri ve bölge sakinleri katıldı.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, kutlama programında yaptığı konuşmada, “Bu merkez, başkanımızın seçim beyannamesinde yer alan projelerden biriydi ve Kocaeli’de bir ilk oldu. Hasta yakınlarının mutluluğunu ve minnetini görmek bizi çok duygulandırdı. Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüsnü Efendi ve diğer hocalarımıza teşekkür ederim. Bu merkez hedefine ulaşmış durumda. İyi uygulama alanında bir ödül kazandık. Aynı şekilde Otizm Yaşam Evimizle de ödül aldık ve bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Hüsnü Efendi, “Başlangıçta bu projenin büyüyebileceğinden emin değildim ama süreç içinde burası gelişti ve tam bir aile ortamı oldu. Alzheimer ve Demans hastalarında sosyal desteğin önemi büyük. İnsanların motor becerilerini geliştirebilecekleri, zihinsel aktiviteler yapabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir yerin varlığı çok önemli. Bu merkezin kurulmasına öncülük eden İzmit Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Umarım daha fazla insana hizmet eden yeni yerler açılır” diye konuştu.

Kutlama programı, Alzheimer Yaşam Evi’nin bahçesinde yapılan mangal partisi ve müzik dinletisi ile sona erdi. Ayrıca, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, merkeze katkılarından dolayı Prof. Dr. Hüsnü Efendi’ye bir tablo hediye etti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da Orman Yangını Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor

Muğla'da Orman Yangını Yerleşim Yerlerini Tehdit Ediyor