weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Kadın Tatlı Tarifleri (Kolay, Az Malzemeli)

Tatlı Tarifleri (Kolay, Az Malzemeli)

Tatlı tarifleri arayanlar için harika lezzetler! →→⊹ Bugün size en sevilen tatlı tariflerinden birkaçının tariflerini ve püf noktalarını vereceğiz.. Şimdiden afiyet olsun

Tatlı Tarifleri (Kolay, Az Malzemeli)
Okunma Süresi: 10 dk

Tatlı tarifleri konusunda aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Tatlı Tarifleri (Kolay, Az Malzemeli) başlıklı içeriğimize hoş geldiniz! Bu yazımızda, en iyi tatlı tariflerikolay tatlı tarifleripratik tatlı tarifleri ve nefis tatlı tarifleri gibi birçok çeşit bulabilirsiniz. Hem mutfak becerilerinizi geliştirecek hem de sevdiklerinizi mutlu edecek lezzetli tatlıları keşfetmeye hazır olun. Sadece birkaç malzeme ile harika tatlılar yapabileceğinizi göreceksiniz. Bu yazıda sizler için özenle seçtiğimiz ve denediğimiz tatlı tarifleri çeşitlerini bulabilirsiniz. Hazırsanız, tatlı dünyasına birlikte adım atalım! ∇▼∇

Hafif Tatlı Tarifleri

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz hafif tatlı tarifleri ile misafirlerinizi veya sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz? İşte, enfes lezzetleriyle damakları şenlendirecek en iyi tatlı tarifleri:

Tatlı Tarifleri:

  1. Yogurtlu Muhallebi: Yoğun kıvamlı ve hafif bir tatlı olan yogurtlu muhallebi, kolayca hazırlanabilir. İçerisindeki yoğurt sayesinde hafif bir lezzet sunar.
  2. Fırın Sütlaç: Geleneksel lezzetlerden biri olan fırın sütlaç, hafif tatlı arayanların favorisi olabilir. Tarifte kullanılan pirinç, tatlıya doyurucu bir dokuluk kazandırır.
  3. Meyveli Tiramisu: Mevsim meyveleriyle zenginleştirilmiş hafif bir tiramisu tarifi, tatlı kravatınızı bastırdığında ideal bir seçenek olabilir.
  4. Muzlu Kek: Şeker ilavesi azaltılarak yapılan muzlu kek, hafif tatlı arayanların vazgeçilmezi olabilir. Muzun doğal tatlılığıyla lezzetlendirilen kek, davet sofralarının sevilen tarifleri arasında yer alır.

3 malzemeli tatlı - nefis yemek tarifleri

Bugün sizlere sadece 3 malzeme ile yapabileceğiniz enfes tatlı tarifleri vereceğim. Hem pratik, hem de lezzetli olan bu tarifleri denemeden geçmeyin!

1. Muzlu Brownie

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: muz, kakao, un.

MalzemelerMiktar
Muz2 adet
Kakao3 yemek kaşığı
Un1 su bardağı

Tarif: Muzları ezerek püre haline getirin. Üzerine kakao ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız bir fırın kabına dökün ve 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerine dilediğiniz gibi hindistancevizi, fındık veya dondurma ile servis yapabilirsiniz...

2. Yoğurtlu Kadayıf

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: kadayıf, yoğurt, şeker.

MalzemelerMiktar
Kadayıf250 gram
Yoğurt2 su bardağı
Şeker3 yemek kaşığı

Tarif: Kadayıfı tencereye alın ve orta ateşte kavurun. Kadayıf kavrulduktan sonra yoğurt ve şekeri ekleyin, karıştırın. Yoğurt kadayıfın üzerini kaplayacak şekilde olmalı. Altını kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmeye bırakın. İsterseniz üzerine ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.

3. Elmalı Rulo Pasta

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler: milföy hamuru, elma, tarçın.

MalzemelerMiktar
Milföy Hamuru1 paket
Elma3 adet
Tarçın1 tatlı kaşığı

Tarif: Milföy hamurlarını açın. Üzerine rendelenmiş elma ve tarçını serpip rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Bu enfes tatlı tarifleri videolu olarak da bulabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifleri denemeden geçmeyin!

Değişik Tatlılar

Tatlı tarifleri denildiğinde akla birçok çeşit gelir. Herkesin damak zevkine uygun farklı tatlılar bulunmaktadır. İşte en çok tercih edilen ve lezzetli tatlı çeşitleri: ✍️(◔◡◔)

Muhallebi

Muhallebi, süt, şeker ve nişasta ile yapılan bir Türk tatlısıdır. Özellikle üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Muhallebi, hafif ve lezzetli yapısıyla genellikle akşam yemeğinden sonra tercih edilir...

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf tatlısı, ince kıyılmış tel kadayıfın ceviz ve şekerle harmanlanıp fırında pişirilmesiyle yapılan bir tatlı çeşididir. Üzerine şerbet dökülerek servis edilen kadayıf tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir.

Profiterol

Profiterol, Fransız mutfağından Türk mutfağına geçmiş bir tatlı çeşididir. Çıtır çıtır hamur toplarının içi krem şanti ile doldurularak hazırlanan profiterol, genellikle çikolata sosu ile servis edilir.

Her biri kendine özgü lezzetiyle farklı tatlı çeşitleri, damak zevkinize uygun seçenekler sunar. Evde misafirlerinize veya ailenize lezzetli bir tatlı ikram etmek için bu tatlı çeşitlerini deneyebilirsiniz...

Acayip Kolay Tatlılar

Tatlı yapmak aslında sandığınız kadar zor bir iş değil. İşte size acayip kolay tatlı tarifleri:

1. Muzlu puding

Malzemeler:

MalzemeMiktar
Süt2 su bardağı
Muz2 adet
Puding tozu1 paket

Yapılışı: Sütü bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan sütün içine puding tozunu ekleyip karıştırın. Muzları blendıra atıp püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz muzu sütün içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı kaselere paylaştırın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

2. Kakaolu bisküvi pasta

Malzemeler:

MalzemeMiktar
Kakaolu bisküvi1 paket
Süt1 su bardağı
Kakao3 yemek kaşığı

Yapılışı: Kakaolu bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin. Bir tavaya süt ve kakao ekleyip karıştırın. Ardından kakaolu sütü toz haline getirdiğiniz bisküvilerle karıştırın. Karışımı dikdörtgen borcama döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin.

İşte size acayip kolay tatlı tarifleri. Hem pratik, hem lezzetli. Denemekten çekinmeyin!

Az Malzemeli Kolay Tatlılar

Tatlı yapmayı sevenler için az malzemeli ve kolay tarifler her zaman büyük bir avantaj sağlar... Hem zaman kazandırır hem de pratik bir şekilde lezzetli tatlılar yapma imkanı sunar. İşte size aynı zamanda çok lezzetli olan az malzemeli kolay tatlı tarifleri:

Muzlu Magnolia

Muzlu magnolia tarifi, sadece 3 adet muz, 1 paket kakaolu bisküvi ve 2 su bardağı süt ile kolayca hazırlanabilir. Bisküvileri süt ile ıslatıp tabana yaydıktan sonra dilimlenmiş muzları yerleştirebilir ve bu işlemi tekrarlayarak harika bir magnolia tatlısı elde edebilirsiniz. Üzerine kakaolu sos ve hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz...

İncirli Sütlü Tatlı

İncirli sütlü tatlı için sadece 6 adet kuru incir, 1 su bardağı irmik, 1 litre süt ve isteğe göre ceviz kullanabilirsiniz. İncirleri küçük küçük doğrayıp süt ile birlikte kaynatarak irmik ekleyebilir ve koyulaşana kadar pişirebilirsiniz. Servis ederken üzerine dövülmüş ceviz serpiştirebilirsiniz.

Kolay Trileçe

Kolay trileçe tarifi için 1 paket hazır kek, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı şeker kullanabilirsiniz. Kek dilimlerini borcama yerleştirip üzerine yoğurtlu süt karışımını dökerek buzdolabında hafifçe donmasını sağlayabilirsiniz. Servis ederken dilimlenmiş meyveler veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli tatlı tarifleri ile mutfanda çok vakit harcamadan harika tatlılar yapabilirsiniz. Az malzemeli olmaları, tatlı yapmaktan çekinenler için de büyük bir kolaylık sağlar. Denemekten çekinmeyin, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tatlılar herkesi mest edecek!

Aşırı Basit Tatlı - Nefis Yemek Tarifleri

Bugün sizlere aşırı basit, ama bir o kadar da lezzetli bir tatlı tarifi paylaşacağız. İster misafirlerinize ikram etmek, ister akşam yemeğinin ardından hafif bir tatlı arayışında olun, bu tarif tam da aradığınız şey olabilir!

Malzemeler:

MalzemeMiktar
Muhallebi1 paket
Süt2 su bardağı
Muz2 adet
KekHazır veya ev yapımı
Kakao1 yemek kaşığı
Antep Fıstığıİsteğe bağlı

Yapılışı:

Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için 2 su bardağı süt ile muhallebiyi pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Bir kase veya kup içerisine önce ufalanmış kekleri yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş muzları ekleyin. Ardından hazırladığınız muhallebiyi kaseye paylaştırın.

Son olarak, üzerine kakao ve isteğe bağlı olarak antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.

Bu aşırı basit tatlı tarifi ile hem hızlı hem de lezzetli bir tatlı hazırlamış olacaksınız. Misafirlerinizden tam not alacağına emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!

2 Malzemeli Tatlı Nasıl Yapılır?

2 malzemeli tatlı yapmak aslında oldukça kolaydır. Sadece birkaç basit malzeme ile lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte size pratik bir tarif:

Malzemeler:

  1. muz: olgun, tatlı ve sulu bir muz tercih edin
  2. karamel sosu: hazır olarak satın alabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz

Yapılışı:

1. İlk olarak muzu halka halka dilimleyin.

2. Dilimlediğiniz muzları servis tabağına güzelce yerleştirin.

3. Üzerlerine hazır karamel sosu dökün ya da evde karamel sosu hazırlayarak muz dilimlerinin üzerine gezdirin.

4. Afiyetle yiyebilirsiniz!

Bu tarifi denediğinizde sadece 2 malzeme ile harika bir tatlı yapabileceğinizi göreceksiniz. Üstelik hazırlaması da oldukça kolay!

Siz de bu tatlı tarifini denemek isterseniz hemen muz ve karamel sosu alarak deneyebilirsiniz...

Unutmayın, önemli olan lezzetli ve pratik tatlılar yapabilmek!

Borcamda Hangi Tatlılar Yapılır?

Borcam, fırında pişirme işlemlerinde sıklıkla tercih edilen bir mutfak eşyasıdır. Hem sağlıklı hem de lezzetli tatlılar yapmak için borcamı kullanabilirsiniz. İşte borcamda hazırlayabileceğiniz birkaç tatlı önerisi:

1. İrmik Helvası

Borcamda irmik helvası yapmak oldukça kolaydır. İrmik, tereyağı, şeker ve isteğe bağlı olarak içine ekleyebileceğiniz çeşitli kuru yemişlerle harika bir irmik helvası hazırlayabilirsiniz. Borcama yerleştirdiğiniz irmik karışımını fırında pişirerek kısa sürede lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz.

2. Sütlü Nuriye Tatlısı

Nefis bir sütlü tatlı olan Nuriye tatlısını da borcamda hazırlayabilirsiniz. İki kat olarak hazırlanan kek tabanının arasına muhallebi ve ceviz koyarak hazırlanan bu tatlı, fırında pişirilerek harika bir lezzete dönüşebilir.

3. Fırın Sütlaç

Geleneksel bir tatlı olan sütlaç da borcamda pişirilebilecek lezzetli bir tatlı seçeneğidir. Süt, pirinç ve şeker karışımını borcama yerleştirerek fırında pişirebilir ve üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

4. Revani

Borcamda yapabileceğiniz bir diğer tatlı da revanidir. İçerisine yoğurt, irmik, şeker, tereyağı ve vanilin ekleyerek hazırlayabileceğiniz revaniyi fırında pişirerek servis edebilirsiniz.

5. Magnolia Tatlısı

Kakaolu kek tabanının üzerine vanilyalı muhallebi ve krem şantiyle hazırlanan magnolia tatlısını da borcamda yapabilirsiniz. Üzerini hindistan cevizi, çikolata rendesi veya fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Tatlı İsmiMalzemeler
İrmik Helvasıİrmik, tereyağı, şeker, kuru yemişler
Sütlü Nuriye TatlısıKek malzemeleri, muhallebi, ceviz
Fırın SütlaçSüt, pirinç, şeker, tarçın
RevaniYoğurt, irmik, şeker, tereyağı, vanilin
Magnolia TatlısıKek malzemeleri, muhallebi, krem şanti, süsleme malzemeleri

Yazın Ne Tatlısı Yapılır?

Yaz aylarının gelmesiyle beraber insanların en çok tercih ettiği tatlılar arasında meyve tatlıları yer almaktadır. Hem hafif ve serinletici olmaları hem de meyve sezonunun açılmasıyla taze meyvelerin bolca bulunması tatlı yapımını daha da kolaylaştırmaktadır. İşte yazın ne tatlısı yapılır sorusunun cevabı ve birkaç öneri:

Mevsim Meyveleriyle Yapılan Tatlılar

Yaz aylarında en çok tercih edilen meyveler arasında çilek, kiraz, şeftali, kavun ve karpuz bulunmaktadır. (★‿★) Bu meyvelerden yapılan tatlılar hem sağlıklı hem de enfes bir lezzete sahiptir. Özellikle meyve salatası, meyve suyuyla yapılan dondurma ve meyve püresiyle yapılan tatlılar yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Bu tatlıları yaparken en önemli nokta ise taze ve olgun meyvelerin seçilmesidir. Ayrıca taze nane veya taze fesleğen gibi baharatlar kullanarak tatlılara farklı bir aroma katabilirsiniz... 

Yoğurtlu Tatlılar

Yoğurt, yaz aylarında serinletici özelliği ile tüketilmesi tercih edilen bir besindir. Bu nedenle yoğurtlu tatlılar da yaz aylarının favori tatlıları arasında bulunmaktadır. Mis gibi kokan bir yoğurtlu tatlı yapmak için öncelikle taze yoğurt seçmek çok önemlidir. Ardından mevsim meyveleriyle birlikte yoğurtla yapılan tatlılar misafirlerinizin hem gözlerine hem de damaklarına hitap edecektir. Üstelik yoğurtlu tatlılar sağlıklı bir seçenek olmalarıyla da tercih edilmektedir.

Granita ve Dondurucu Soğuk Tatlılar

Yazın sıcak günlerinde serinlemek için granita ve dondurucu soğuk tatlılar da harika bir seçenektir. Özellikle taze meyvelerle yapılan granita buz gibi serinletici özelliğiyle vazgeçilmezdir. Ayrıca evde dondurma veya dondurulmuş meyvelerle yapılan tatlılar da yazın en tatlı keyiflerinden biri olacaktır.

Bu yaz hem sağlıklı hem de lezzetli tatlılar yapmak istiyorsanız mevsim meyvelerini kullanarak, yoğurdu tercih ederek veya dondurucu soğuk tatlılar deneyerek harika tatlar elde edebilirsiniz. Yazın ne tatlısı yapılır sorusu için verilen öneriler ile evinizde enfes tatlılar yapabilir, sevdiklerinize sunarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

1 Bardak Süt İle Hangi Tatlı Yapılır?

1 bardak süt ile birbirinden lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Süt, tatlılara kremamsı bir lezzet katar ve farklı tatlar elde etmenizi sağlar. İşte 1 bardak süt ile yapabileceğiniz pratik tatlılar:

Muhallebi

1 bardak süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı toz şeker ve vanilya ile muhallebi yapabilirsiniz. Sütü tencereye alıp içerisine nişasta ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz meyve veya kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz.

Sütlaç

1 bardak süt, 6 yemek kaşığı pirinç, 1 su bardağı toz şeker, vanilya ve tarçın ile sütlaç yapabilirsiniz. Pirinci suda haşladıktan sonra süt, şeker ve vanilyayla birlikte pişirin. Kıvam alınca fırın kabına alarak üzerine tarçın serpiştirip fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Puding

1 bardak süt ve 1 paket puding ile pratik bir şekilde puding yapabilirsiniz. Pudingi pişirmek için sütü tencereye alıp içerisine pudingi ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Dilerseniz buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Güllaç

1 bardak süt, güllaç yapımı için diğer malzemelerle bir araya gelerek lezzetli bir tatlı ortaya çıkarır. Güllaç yapımı için özel bir tarifi inceleyerek 1 bardak süt ile çok sevilen güllaç tatlısını yapabilirsiniz...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurabiye Tarifleri...(2024)

Kurabiye Tarifleri...(2024)