Sakarya'da Ramazan ayı boyunca yapılan gıda denetimleri, tüketiciyi şoke eden bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. İki üretim ve satış merkezi ile dört lokantanın, at ve eşek eti satışı yaptığı belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın artırılan denetimleri sırasında, şüpheli bulunan kırmızı et ürünlerinden alınan numunelerin laboratuvar analiz sonuçları, bu işletmelerde yasaklı etlerin kullanıldığını ortaya koydu.
Ceza Uygulandı
Bu skandalın ardından, ilgili işletmelere en yüksek cezai işlem uygulanırken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası, olayın tüm Sakarya esnafını olumsuz etkilememesi gerektiğini vurgulayarak, yasal işlemlerin ardından suçlanan işletmelerin isimlerini ifşa etme kararı aldı. Oda Başkanı Serdar Gök, olaya karışan "çürük elmaların" tespiti ve kamuoyu ile paylaşılması konusunda kararlı olduklarını belirterek, Sakarya halkının en iyi hizmeti hak ettiğini söyledi.