weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Suriye’de Barış, Türkiye’ye Büyük Faydalar Sağlayacak

Suriye’de Barış, Türkiye’ye Büyük Faydalar Sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin düzelmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında, NATO Zirvesi sonrası yaptığı konuşmada Beşşar Esad'a davet yaptıklarını ve cevap beklediklerini belirtti.

Suriye’de Barış, Türkiye’ye Büyük Faydalar Sağlayacak
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin düzelmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında, NATO Zirvesi sonrası yaptığı konuşmada Beşşar Esad'a davet yaptıklarını ve cevap beklediklerini belirtti. Erdoğan, bu davetin nerede gerçekleşeceğine dair sorulara da yanıt verdi.

ADİL BİR BARIŞIN İNŞASI İÇİN GEREKLİ 

Erdoğan, Suriye ile yeni bir dönemin başlamasının adil bir barışın inşa edilmesi için gerekli olduğunu vurguladı. Bu süreçte en önemli görevin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a verildiğini belirterek, “Dışişleri Bakanım muhataplarıyla görüşerek yol haritasını belirleyecek. İnşallah buna göre adımları atacağız” dedi.

Suriye'nin Toprak Bütünlüğü ve Türkiye'nin Çıkarları


Cumhurbaşkanı, Suriye'nin toprak bütünlüğünün Türkiye’nin çıkarına olduğunu her fırsatta dile getirdiğini söyledi. “Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak” ifadelerini kullandı. Erdoğan, sürecin olumlu yönde geliştiğini ve yakın zamanda somut adımlar atmayı temenni ettiğini belirtti.

ABD ve İran'a Çağrı


Erdoğan, ABD ve İran'ın da bu gelişmelerden memnuniyet duyması gerektiğini ifade etti. "ABD ve İran'ın, çekilen onca acının son bulması için süreci desteklemesi gerekir. Biz, komşumuzdaki yangını söndürmek için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Suriye'nin bir ve bütün olarak yeni bir gelecek inşa etmesi için oluşacak iklimden kimsenin rahatsızlık duymaması temel beklentimizdir” dedi.

Terör Örgütlerine Karşı Hazırlıklı Olacağız


Erdoğan, süreci terör örgütlerinin zehirlemeye çalışacağına dikkat çekti. “Provokasyonlar tertipleyip oyunlar kuracaklardır. Tüm bunların farkındayız ve hazırlıklıyız. Biz Suriye'de barış istiyoruz ve barışın yanında olan herkesi de bu tarihi çağrımıza desteğe bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerinde yeni bir dönemin başlayabileceğinin sinyalini verirken, bölgedeki diğer aktörlerin de bu sürece nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, barış sürecinin önemini bir kez daha vurguladı ve Türkiye’nin bölgedeki barış için attığı adımları ortaya koydu.



Kaynak: Trt Haber

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzaydan Gelmiş Gibi! Red Bull'un Hiper Otomobili RB17 Tanıtıldı: Formula 1 Hızında, 1200 Beygir Gücünde

Uzaydan Gelmiş Gibi! Red Bull'un Hiper Otomobili RB17 Tanıtıldı: Formula 1 Hızında, 1200 Beygir Gücünde