weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Gündem Sakarya Haber; Rektör Sarıbıyık'dan Önemli Bilgiler

Sakarya Haber; Rektör Sarıbıyık'dan Önemli Bilgiler

Sakarya Haber; Rektör Sarıbıyık'dan Önemli Bilgiler 1
/ 1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yeni bir sezonu Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile açtı. SUBÜ konuşma sırasında “Rektör Özel” başlığında gerçekleşen söyleşi, SUBÜ İletişim Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlknur Çakar’ın moderatörlüğünde yapıldı. Bu program aynı zamanda 54’üncü SUBÜ Konuşmaları oldu. Canlı yayınlanan söyleşide Sarıbıyık, üniversitenin farklılıklarını ve fırsatlarını anlattı. Ayrıca öğrencilerin merak ettikleri sorulara da yanıt verdi.

SUBÜ Konuşmaları’nın hem akademik hem de sosyal açıdan değerli bir marka olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, "Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz kendi geleceklerini şekillendirecek kişilerle tanışma imkanı buluyorlar. Alanlarında uzman ve özel konuklar davet ediyoruz. SUBÜ stüdyoları da bu etkinliğe büyük bir katkı sağlıyor. Ayrıca bu etkinliği akademik ve sosyal bir çalışma olarak gördüğümüz için bir ders haline getirdik. Bu ders ‘Akademik ve ‘Akademik Çalışmaların II’ adlarıyla sosyal transkripte yer alacak" diye konuştu.

Üniversitede proje kültürünü ilk yıldan itibaren öğrencilere kazandırmaya çalıştıklarını belirten Sarıbıyık, "Girişimcilik dersi bu kültürün gelişmesine katkı sağlıyor. Ayrıca akademisyenlerimiz de öğrencilerimize danışmanlık yapıyorlar. Son 1 buçuk yılda 2209-A ve 2209-B öğrenci proje programlarında başarılı olduk. Öğrencilerimizin birçok projesi onaylandı. Ülkemizin ilerlemesi için gençlerimizin bu kültürü benimseyerek yeni şeyler üretmek ve yenilikler yapmak için bir altyapıya kavuşmaları gerekiyor. Üniversitemizde ön lisans seviyesinde de sunduğumuz çift ana dal ve yan dal imkanları da eksik hissedilebilecek bir alanı tamamlama fırsatı veriyor. Mesela otomotiv okuyan bir öğrencimiz pazarlama da okuyarak işin hem teknik hem de pazarlama yönünü öğreniyor" dedi.

Sarıbıyık, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Merkezi’nin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile iş birliği içinde öğrencilerin kariyer gelişimine katkı sağlayan çeşitli faaliyetler düzenlediğini belirtti. "Öğrencilerimiz kariyer planlaması konusunda her zaman destek alabilirler. Ayrıca 60’a yakın öğrenci topluluğumuz farklı ilgi alanlarında sosyal etkinlikler, arkadaşlık ve iş birliği imkanları sunuyor. Öğrencilerimizin kendilerine uygun bir topluluk seçmelerini ya da yeni topluluklar oluşturmalarını teşvik ediyorum. Önemli olan kendimizi ve toplumumuzu geliştirmek. Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüz de Türkiye’de bir ilktir. Geçen yıl yaklaşık 500 öğrencimiz 24 saat boyunca fikir üretmek için bir araya geldi. 70 takım halinde Teknofest 2023’e katıldık ve birçok başarı elde ettik. Bu tür ortamlar, hem kendi üniversitenizden hem de diğer üniversitelerden tanışacağınız, yardımlaşacağınız ve destek olacağınız insanlarla doludur. Öğrencilerimizin bu fırsatları değerlendirmelerini ve aktif bir öğrencilik yaşamı sürdürmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya Haber; Yürekleri Isıtan Etkinlik!

Sakarya Haber; Yürekleri Isıtan Etkinlik!