weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem MASTERCHERF'TE PERDE PİLAVI TARİFİ: LEZZETİN SIRRI MASTERCHERF'TE GÖRÜLDÜ

MASTERCHERF'TE PERDE PİLAVI TARİFİ: LEZZETİN SIRRI MASTERCHERF'TE GÖRÜLDÜ

Dün akşam Masterchef Türkiye'de ekranlara gelen perde pilavı, izleyicilerin ilgisini çeken enfes bir lezzet oldu. Şefler, yarışmacılardan Siirt mutfağına özgü, coğrafi işaret tescilli perde pilavını yapmalarını istedi. Bu özel yemeğin nasıl hazırlandığı ise birçok kişi tarafından merak edildi. İşte, mutfaklarda sıklıkla yer alması gereken, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendine hayran bırakan perde pilavı tarifi!

MASTERCHERF'TE PERDE PİLAVI TARİFİ: LEZZETİN SIRRI MASTERCHERF'TE GÖRÜLDÜ
Okunma Süresi: 2 dk

Dün akşam Masterchef Türkiye'de ekranlara gelen perde pilavı, izleyicilerin ilgisini çeken enfes bir lezzet oldu. Şefler, yarışmacılardan Siirt mutfağına özgü, coğrafi işaret tescilli perde pilavını yapmalarını istedi. Bu özel yemeğin nasıl hazırlandığı ise birçok kişi tarafından merak edildi. İşte, mutfaklarda sıklıkla yer alması gereken, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendine hayran bırakan perde pilavı tarifi!

PERDE PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Perde pilavı, iç harcı ve hamuru ile dikkat çeken bir yemektir. Öncelikle pilavın iç harcını hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır: 4 yemek kaşığı tereyağı, 2,5 su bardağı baldo pirinç, 5 su bardağı sıcak tavuk suyu, 1 adet haşlanmış tavuk, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı yenibahar.

Bu malzemelerle hazırlanan iç pilav, perde pilavının kalbini oluşturur. Bu nedenle, doğru ölçüleri kullanmak ve malzemeleri dikkatlice pişirmek son derece önemlidir.

PERDE PİLAVI HAMURUNUN HAZIRLANIŞI

Perde pilavının hamuru için, 100 gram tereyağı, 2 adet yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un gerekir. Hamurun kıvamı, yumuşak ve pürüzsüz olmalıdır. Bunun için tüm malzemeler derin bir kapta iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur, beze haline getirilir ve üzeri kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Bu süreçte hamurun iyice dinlenmesi, pişirme sırasında daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

KALIBIN HAZIRLANMASI VE İÇ PİLAVIN HAZIRLANIŞI

Perde pilavının pişirileceği kalıp, yemeğin görünümü ve lezzeti açısından büyük önem taşır. Kalıbın yağlanması için 100 gram tereyağı ve 100 gram kabukları soyulmuş çiğ badem gereklidir. Kalıp, iyice yağlandıktan sonra çiğ bademler, pilavın kenarlarına güzel bir görüntü vermesi için yerleştirilir.

Ardından, hazırlanan iç pilav, dikkatlice hamurun üzerine yayılır ve hamur, kalıbın üzerine kapatılır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hamurun kenarlarının iyi kapanması ve pilavın pişirme sırasında taşmamasıdır.

PERDE PİLAVININ PİŞİRİLMESİ

Hazırlanan perde pilavı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir. Pilavın üzeri nar gibi kızardığında, fırından alınarak bir süre dinlendirilir. Dinlenen pilav, kalıptan dikkatlice çıkarılarak servis tabağına alınır ve dilimlenerek servis edilir.

Perde pilavı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza farklı bir hava katacaktır. Özellikle özel davetlerde ve aile yemeklerinde tercih edebileceğiniz bu yemek, misafirlerinizden tam not alacaktır.



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TRAFİK DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILIYOR

TRAFİK DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILIYOR