weather
21°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Kocaeli Üniversitesi Öğrencilerinden Kadın Cinayetlerine Karşı Sessiz Çığlık

Kocaeli Üniversitesi Öğrencilerinden Kadın Cinayetlerine Karşı Sessiz Çığlık

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'da katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için oturma eylemi düzenleyerek kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Kocaeli Üniversitesi Öğrencilerinden Kadın Cinayetlerine Karşı Sessiz Çığlık
Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih’te katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i anmak ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir oturma eylemi düzenledi. Üniversitenin A Kapısı önünde toplanan öğrenciler, toplumsal tepkinin önemini vurgulayan bir basın açıklaması yaptı ve sloganlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalmak İstemiyoruz

İstanbul Fatih’te Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için ülke genelinde tepkiler artarak devam ederken, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de bu duruma sessiz kalmadı. Eylemde yapılan basın açıklamasını Özgür Ran ve Melike Belde okudu. Açıklamada, kadın cinayetlerine karşı toplumsal sessizliğin ve medyanın olumsuz rolünün eleştirildiği vurgulandı.

Bütün Kadınlar İçin Buradayız

Öğrenciler, eylem sırasında yaptıkları açıklamada, geçmişten günümüze artarak devam eden kadın cinayetlerinin politik olduğunun altını çizdi. Kadınların yaşadığı şiddet, taciz ve tecavüz olaylarında faillerin çoğunlukla ceza almadığına dikkat çekerek, bu durumun erkekleri cesaretlendirdiğini ifade ettiler. “Bugün burada canice katledilen arkadaşlarımız, kız kardeşlerimiz ve tüm kadınlar için toplanmış bulunmaktayız,” sözleriyle duyarlılık çağrısında bulundular.

Medyanın Sorumluluğu

Basın açıklamasında, medyanın kadın cinayetleri ve şiddet haberlerini aktarırken etik kurallara uymadığına değinildi. Öğrenciler, medyanın olayları sıradanlaştırınca ve kadın karşıtı bir dil kullanmasının, toplumda şiddeti normalleştirdiğini belirtti. Bu durumu kabul etmediklerini ve medya kuruluşlarının habercilik yaparken daha sorumlu davranması gerektiğini savundular.

Sessiz Kalırsak, Yarın Bizim İçin de Susacaklar

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, "Artık ses çıkarma, isyan etme vaktidir. Kaybettiğimiz her kadının kanı, bu ataerkil düzenin ellerinde," sözleriyle seslerini yükseltti. 2024'ün ilk 10 ayında 292 kadının katledildiği ve birçok vakanın medyada yer bulamadığı ifade edilerek, sessiz kalmanın suç ortaklığı anlamına geleceği vurgulandı.

Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz

Eylem boyunca öğrenciler sık sık sloganlar attı. "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diyerek seslerini duyuran öğrenciler, kadın cinayetlerine karşı toplumsal bir bilinç oluşana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Ekim 2024 Kocaeli Su Kesintisi! Güncel İSU Su Kesintileri

8 Ekim 2024 Kocaeli Su Kesintisi! Güncel İSU Su Kesintileri