weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Erdoğan’dan NATO’ya Sitem!

Erdoğan’dan NATO’ya Sitem!

Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalarda Bulundu...

Erdoğan’dan NATO’ya Sitem!
Okunma Süresi: 2 dk


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dış siyasetten ekonomi ve savunmaya kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı.

Yoğun Diplomasi Trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde dış siyasette yoğun bir ziyaret trafiği yaşandığını belirterek, Astana'da gerçekleştirilen temasların ülke ve millet açısından oldukça hayırlı sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Erdoğan, "Sayın Putin ve Sayın Şi ile yaptığımız görüşmeler oldukça verimliydi. Çin ile imzaladığımız 1 milyar doları aşan yatırım sözleşmesi, karşılıklı irademizin en güzel örneğidir," dedi. Bu görüşmelerin Türkiye'nin uluslararası ilişkilerdeki konumunu güçlendirdiğine vurgu yaptı.

Ekonomiye Yatırım Çağrısı

Ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. "Ciddi yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz," diyen Erdoğan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet etti. Çin ile yapılan büyük yatırım anlaşmasının, bu politikanın somut bir örneği olduğunu ifade etti.

NATO Zirvesi ve Güvenlik Konuları

Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin NATO içerisindeki öneminin bir kez daha ortaya konduğunu belirtti. Zirve sırasında müttefiklerden beklentilerini açıkça ifade ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Ülkemize binbir naz ile verilen silahlar bakıyorsunuz terör örgütlerinin sığınaklarından çıkıyor. Bunların ittifak ruhu ile bağdaşmadığı açıktır. Temaslarımızda bunları da dile getirdik," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin dış politika ve ekonomik stratejileri konusunda önemli ipuçları sunarken, NATO müttefiklerine de net mesajlar verdi. Erdoğan'ın konuşmasında belirttiği gibi, Türkiye, dış ilişkilerde aktif ve stratejik adımlar atmaya devam ederken, ekonomisini güçlendirecek yatırımlar için de gerekli adımları atmaya hazır durumda. NATO Zirvesi'nde dile getirilen güvenlik kaygıları ise, ittifakın Türkiye'nin beklentilerine ne derece cevap vereceği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de Aşure Dağıtımı Başladı

Kocaeli'de Aşure Dağıtımı Başladı