Bu eğitim seansı, üniversitenin Rektörlük Seminer Salonu'nda yer aldı. Burada, Nöroloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Burcu Polat, migrenin tanımı, önlenmesi ve müdahale yöntemleri hakkında geniş bir bilgilendirme yaptı. Sunum, migrenin genel baş ağrısından ayırt edilmesi, tetikleyici unsurlar, atak yönetimi, önleyici tedavi yöntemleri ve migrenin eşlik edebileceği diğer sağlık sorunları hakkında da önemli bilgiler içerdi.
Doç. Dr. Polat, global ölçekte her yedi bireyden birini etkileyen migrenin, ülkemizde ise her beş ya da altı kişiden birinde görüldüğünü belirtti. Bu durumun, basit bir baş ağrısından çok daha karmaşık olduğunu ve kadınlarda erkeklere oranla daha sık rastlandığını vurguladı.
Ayrıca, baş ağrısı, bulantı, mide problemleri veya ışığa karşı hassasiyet gibi semptomlar gözlemlendiğinde, ya da iş yerinden bu yüzden izin alındığında, derhal bir nöroloji uzmanına danışılması gerektiğini ifade etti. Polat, migreni tetikleyebilecek bazı ilaçlar, yiyecekler, günlük rutinler, stres ve çeşitli çevresel etkenler hakkında da bilgi verdi.
Etkinliğin sonunda, katılımcılar tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Doç. Dr. Polat, migren tedavisine dair değerli bilgiler aktardı. Seminerin bitiminde, Prof. Dr. Nedim Sözbir, üniversite adına Küresel Migren ve Ağrı Derneği tarafından verilen "Migren Dostu İş Yeri Belgesi"ni aldı. Bu program, migren bilincini yükseltme ve bu konuda toplumsal destek sağlama açısından kayda değer bir girişim oldu.
Kaynak: İHA