weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Gündem Düzce Üniversitesi'nde Gerçekleştirilen Migren-Farkındalık İş Yeri Semineri

Düzce Üniversitesi'nde Gerçekleştirilen Migren-Farkındalık İş Yeri Semineri

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi, "Migrenle Dost Çalışma Alanları" semineriyle migren bilincini artırırken, bu başarılarından ötürü "Migren Dostu İş Yeri Belgesi" alarak taçlandırdı.

Düzce Üniversitesi'nde Gerçekleştirilen Migren-Farkındalık İş Yeri Semineri 1
/ 3

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Nöroloji Departmanı, migrenle mücadelede toplumsal bilinci artırma hedefiyle dikkate değer bir seminer düzenledi. "Migrenle Dost Çalışma Alanları" isimli bu eğitim programı, üniversitenin hem akademik hem de idari kadrosunun katılımıyla gerçekleşti.

Bu eğitim seansı, üniversitenin Rektörlük Seminer Salonu'nda yer aldı. Burada, Nöroloji Anabilim Dalından Doç. Dr. Burcu Polat, migrenin tanımı, önlenmesi ve müdahale yöntemleri hakkında geniş bir bilgilendirme yaptı. Sunum, migrenin genel baş ağrısından ayırt edilmesi, tetikleyici unsurlar, atak yönetimi, önleyici tedavi yöntemleri ve migrenin eşlik edebileceği diğer sağlık sorunları hakkında da önemli bilgiler içerdi.

Doç. Dr. Polat, global ölçekte her yedi bireyden birini etkileyen migrenin, ülkemizde ise her beş ya da altı kişiden birinde görüldüğünü belirtti. Bu durumun, basit bir baş ağrısından çok daha karmaşık olduğunu ve kadınlarda erkeklere oranla daha sık rastlandığını vurguladı.

Ayrıca, baş ağrısı, bulantı, mide problemleri veya ışığa karşı hassasiyet gibi semptomlar gözlemlendiğinde, ya da iş yerinden bu yüzden izin alındığında, derhal bir nöroloji uzmanına danışılması gerektiğini ifade etti. Polat, migreni tetikleyebilecek bazı ilaçlar, yiyecekler, günlük rutinler, stres ve çeşitli çevresel etkenler hakkında da bilgi verdi.

Etkinliğin sonunda, katılımcılar tarafından yöneltilen soruları cevaplayan Doç. Dr. Polat, migren tedavisine dair değerli bilgiler aktardı. Seminerin bitiminde, Prof. Dr. Nedim Sözbir, üniversite adına Küresel Migren ve Ağrı Derneği tarafından verilen "Migren Dostu İş Yeri Belgesi"ni aldı. Bu program, migren bilincini yükseltme ve bu konuda toplumsal destek sağlama açısından kayda değer bir girişim oldu.

Kaynak: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce' de Operasyon:15 Tabanca, 7' si Kuru Sıkı Yakalandı

Düzce' de Operasyon:15 Tabanca, 7' si Kuru Sıkı Yakalandı