weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Diyarbakır ve Mardin'deki Yangın Felaketinde Ölü Sayısı 15'e Yükseldi

Diyarbakır ve Mardin'deki Yangın Felaketinde Ölü Sayısı 15'e Yükseldi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında yer alan ve geniş bir alanı etkileyen yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangının, çoban ve hayvanları kurtarmaya çalışan köylülerin trajik ölümüne neden olduğu öğrenildi

Okunma Süresi: 3 dk


Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında yer alan ve geniş bir alanı etkileyen yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangının, çoban ve hayvanları kurtarmaya çalışan köylülerin trajik ölümüne neden olduğu öğrenildi. Yangında hayatını kaybedenlerin isimleri Resul Yılmaz, Şeyhmus Demir, Mezher Demir, Remzi Yılmaz, İsmail Yardımcı, Abdurrahman Buğdaycı, Sinan Deviren, Rezan Yılmaz, Azat Yılmaz, Taliha Demir, Nuri Demir, Fadıl Demir, Kerime Erdenli, Ubeydellah Buğdaycı ve Halime Erdem olarak açıklandı.

Yangının Sebebi Araştırılıyor


Yangının çıkış nedeni hakkında yürütülen soruşturma genişletildi. Diyarbakır Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, yangının anız yangınından mı kaynaklandığı, yoksa köylülerin iddialarına göre DEDAŞ’ın enerji nakil hatlarındaki tellerin bakımsız kalması ve aşırı sıcakta genleşmeye bağlı kıvılcımlar çıkarması iddiası sonucu mu meydana geldiği araştırılıyor. Bu kapsamda bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri büyük önem taşıyor.

Bilirkişi İncelemeleri ve Soruşturma Detayları


Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinde görevli ziraat mühendislerinden oluşan bilirkişi ekiplerinin sahada yaptığı incelemeler sürüyor. Jandarma Kriminal ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de yangının çıktığı bölgede detaylı çalışmalar yapıyor. Tarlalardan geçen yüksek gerilim ve enerji nakil hatlarındaki kablo bağlantıları, bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve voltaj sorunları da soruşturmanın bir parçası olarak inceleniyor.

Çobanları Kurtarma Çabası


Yangının ilk çıktığı saatlerde köylülerin, merada küçükbaş hayvanları otlatan üç çobanı ve hayvanlarını kurtarmak için seferber oldukları ve bu sırada alevlerin arasında kalarak hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Bu trajik olay, yangının ne kadar hızlı yayıldığını ve insanların çaresizliğini gözler önüne seriyor.

Soruşturma ve İhmaller


Soruşturma kapsamında, ilgili kurumların yangın olayında kusuru ve ihmali olup olmadığı da araştırılıyor. Olay yerine geç müdahale edildiği ve müdahalede gecikme yaşandığı iddiaları da savcılığın soruşturma konuları arasında yer alıyor.

Maddi Zarar Tespiti


Yangının neden olduğu maddi zarar da bilirkişi tespit komisyonu tarafından belirlenecek. Bölgede oluşan hasar, tarım alanlarındaki kayıplar ve hayvanların telef olması gibi zararlar detaylı olarak rapor edilecek.Bu trajik olay, yangınla mücadele ve önleme konusundaki eksiklikleri ve ihmalleri bir kez daha gündeme getirirken, bölgedeki enerji altyapısının bakım ve güvenliği konusunda da önemli soruları beraberinde getiriyor. Diyarbakır ve Mardin’deki köylerde yaşayan vatandaşlar, bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çayırova'da Yeni Hal Yapımı Bitmek Üzere

Çayırova'da Yeni Hal Yapımı Bitmek Üzere