weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem Bingöl ve Çevresinde Deprem Riski: İşte Japon Uzman Moriwaki'nin Uyarısı

Bingöl ve Çevresinde Deprem Riski: İşte Japon Uzman Moriwaki'nin Uyarısı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okunma Süresi: 2 dk


Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bingöl ve çevresindeki deprem riskine dikkat çekti. Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis illerinin üzerinde bulunduğu fay hatlarının yüksek aktivite gösterdiğini belirterek, olası bir büyük depremin yıkıcı sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bölgedeki bu deprem riski, Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kesişim noktasında yer alıyor. Moriwaki, bölgedeki hareketliliği gözlemleyerek, büyük bir depremin her an gerçekleşebileceğini ifade etti.

YAPILAR DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLMELİ

Moriwaki'nin dikkat çektiği bir diğer önemli konu ise yapıların depreme dayanıklılığı. Japonya'da depreme karşı alınan önlemlerden örnekler veren Moriwaki, Türkiye'de de benzer önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Özellikle eski yapıların güçlendirilmesi ve yeni yapılan binaların deprem yönetmeliklerine uygun inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, deprem sigortasının önemi ve afet anında hızlı müdahale edebilmek için vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Uzman, depreme hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını belirterek, bireylerin acil durum planları yapmaları, evlerini güvenli hale getirmeleri ve acil durum çantalarını hazır bulundurmaları gerektiğini söyledi. Moriwaki, bu tür önlemlerin, olası bir depremde can kaybını ve maddi hasarı en aza indireceğini vurguladı.

DEPREM ÖNCEDEN BİLİNEBİLİR Mİ?

Saniyeler öncesinden deprem uyarı sistemleri ile kayıpların aza indirilmesi mümkün. Ancak şu tarihte şu noktada kesin deprem olacak demek için biim- teknoloji henüz çok geride.

Japonya'da kullanılan deprem erken uyarı sistemlerinin Türkiye'de de uygulanabileceğini ve bu sayede insanların depreme birkaç saniye önceden hazırlıklı olabileceklerini belirtti. Moriwaki'nin uyarıları, Türkiye'nin deprem riskine karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiğini ortaya koyuyor. Özellikle Bingöl ve çevresinde yaşayan halkın, bu tür uyarıları ciddiye alarak gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor. Deprem, ne zaman ve nerede olacağı bilinmeyen bir doğa olayıdır ve hazırlıklı olmak, olası zararları en aza indirmenin en etkili yoludur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartepe İtfaiye Müfreze Binasında Temel Hazırlığı

Kartepe İtfaiye Müfreze Binasında Temel Hazırlığı