weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Gündem 2024 KPSS Ön Lisans Tercih Süreci Başlıyor! Ne Zaman Başlayacak?

2024 KPSS Ön Lisans Tercih Süreci Başlıyor! Ne Zaman Başlayacak?

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı ön lisans tercihleri için geri sayım başladı. Lisans sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların merakla beklediği ön lisans tercihleri için tarihlerin netleşmesi heyecanla bekleniyor. Peki, 2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak? Branş bazında sıralamaların açıklanma süreci hakkında bilgiler var mı?

2024 KPSS Ön Lisans Tercih Süreci Başlıyor! Ne Zaman Başlayacak?
Okunma Süresi: 2 dk

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan takvim doğrultusunda, 2024 KPSS ön lisans sınav sonuçları açıklanmıştı. Sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından, adayların gündeminde en çok konuşulan konu tercih tarihi oldu. Adaylar, sonuçların ilan edilmesiyle birlikte tercih sürecine yönelik hazırlıklarını hızlandırmayı planlıyor. 

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2024 KPSS ön lisans sonuçlarını açıkladı. Sınav takvimine göre, sonuçlar 20 Eylül tarihinde erişime sunuldu. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden sonuçlarına ulaşabiliyor.

KPSS ön lisans sınavına katılan adaylar, sonuçlarını öğrenmek için hızlı bir şekilde ÖSYM’nin dijital platformlarına yöneliyor. Sınavın sonuçları, kamu sektöründe çeşitli pozisyonlara başvuracak olan adaylar için büyük önem taşıyor. Adayların, sonuçlarını kontrol etmeleri ve kariyer planlamalarına bu doğrultuda yön vermeleri bekleniyor. Sonuçların ardından ise gözler tercih sürecine döndü.

KPSS Ön Lisans Tercihleri Ne Zaman Olacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan KPSS ön lisans sonuçlarının ardından, adaylar tercih tarihlerini merakla bekliyor. ÖSYM'nin kısa süre içerisinde bu konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Şu ana kadar verilen bilgiler doğrultusunda 2024 senesi 2. Yerleştirme kadro talepleri 1 Ekim ile 15 Kasım arasında iletilecek. Ön lisans tercihlerinin ise 19 Aralık ile 26 Aralık arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

KPSS Branş Sıralamaları Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar, ön lisans KPSS branş bazında sıralamalar ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt ararken, bu konuda da bilgi verilmiş değil. 2024 KPSS branş bazında sıralamaların iki hafta içerisinde duyurulmasının beklendiği ifade ediliyor. Adayların, sıralamaların açıklanacağı tarihe dair heyecanlı bir bekleyiş içinde olduğu görülüyor.

2024 KPSS Sınav Sonuçları Ne Kadar Geçerli Olacak?

KPSS sınavının sonuçlarının geçerliliği de önemli bir konu olarak bizleri karşılıyor. 2024 KPSS sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Dolayısıyla bu süre zarfında yeni bir sınav yapılmaması durumunda önceki sınav sonuçları, sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar geçerliliğini koruyacak. Adaylar, bu durumu göz önünde bulundurarak kariyer planlamalarını yapmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esad’dan Tarihi Adım Milyonlarca Suriyeli İçin Yeni Genel Af Çıktı

Esad’dan Tarihi Adım Milyonlarca Suriyeli İçin Yeni Genel Af Çıktı