weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Manita Ne Demek?

Manita Ne Demek? 1
/ 1

Manita ne demek sorusunun sorulma nedeni, bu kelimeyle ilgili pek çok bilginin yer almasıdır. Fakat bu bilgilerden hangilerinin doğru olduğu ise tartışmaya açıktır. Manita kelimesi aslında hile vb. terimleri ifade ederken, başka dillerde farklı anlamları olmaktadır. Aslen dolandırıcılık olarak anlam verilen manita kelimesi için argo tabirde farklı bir anlam yüklenmiştir.

 

İtalyanca Manita Anlamı

Manita kelimesi dilimize argo tabirde “sevgili” olarak geçmiştir. Fakat asıl anlamı aşağılayıcı bir ifadedir. İtalyanca manita anlamı “el altında bulunan, hazırda ya da cepteki kadın” anlamlarında kullanılır. İtalyancadan dilimize geçen bu kelime, tamamen yanlış anlaşılmıştır. Türkçede “sevgili” anlamında kullanılır. Fakat kelimenin anlamı bilinmediği için böyle sanılmaktadır. İtalyanca manita anlamı, yedekte bulunan ve her zaman açık kapı bırakılan kadındır ve bu durum sevgiliye yakıştırılacak bir benzetme değildir. Çıkar ilişkisi gözetmeyen birlikteliklerdeki kadın partnere “manita” denmesi, oldukça kaba bir ifadedir. Argoda yer alan ve aşağılayıcı argo terimlerinden biri olan bu kelime, maalesef ki sürekli kullanılmaktadır. Anlamı bilinmeyen kelimelerin hoş bir durum muş gibi kullanılması cahilce bir davranıştır.

 

Sevgiliye Manita Demek

Manita kelimesinin anlamı bilinmeden kullanılması oldukça yanlış bir davranıştır. Türkçede argo literatüründe sevgili olarak geçen bu kelime aslında oldukça kaba ve küçümseyici bir kelimedir. Sevgiliye manita demek, o kişiye değer vermemek ve aşağılamaktır. Nitekim manita kelimesinin asıl anlamı baz alınırsa bu çok doğru bir yaklaşım olmaktadır. Çiftlerin birbirlerine bu vb. olumsuz ifadeler kullanmaları, üstelik bu kelimeleri anlamlarını bilmedikleri için iyi bir söz gibi algılamaları bilinçsizlikten gelmektedir. Sevgiliye manita demek, değersizleştirme ve cahilce bir yaklaşım olmasının yanı sıra kişinin kendisine de değer vermediğinin kanıtıdır. Bundan dolayı kesinlikle anlamı bilinmeyen ya da yanlış bilinen kelimelerin kullanımından uzak durulmalıdır. Bu tür durumlar insanlar arası saygı perdesini ortadan kaldırmaktadır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malamıne Ne Demek?

Malamıne Ne Demek?