weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Lover Ne Demek?

Lover Ne Demek? 1
/ 1

Lover ne demek sorusu çeşitli romantik anlamlar içeren kelimeler arasında anlamı karıştırıldığı için sorulabilir. Lover sevgili anlamına gelmektedir ve İngilizce bir kelimedir. Sevgili ya da aşk anlamlarında kullanılan bu kelime sadece birliktelik yaşayan ya da duygusal bağ kuran kişiler için değil her şey için kullanılabilir. Örneğin müzik seven birisi için “müzik aşığı” yani “music lover” denilebilir.

 

Lower Ne Demek?

Lower ifadesi çeşitli anlamlarda kullanılan İngilizce bir kelimedir. Lower ne demek diye merak edenlere şunu demek mümkündür; “aşağı olan her şey için kullanılan, aşağı olduğunu belli eden bir kelime.” Nitekim lower, düşen market fiyatları, düşen sıcaklık seviyesi, kısılan müziğin sesi gibi pek çok alanda kullanılır. Bu terimin görüldüğü yerde düşen bir şey var demek doğru olacaktır. Lower ne demek diye merak edenlerin bu detayı bilmeleri işlerine yarayabilir. Zira “lower” kelimesinin çeşitli alanlarda kullanılıyor olması kelimenin anlam yelpazesini genişletmektedir. Bundan dolayı “lower” ifadesinin içinde geçtiği cümleye bakılarak anlamı çıkarılabilir. Basit ama çok fonksiyonlu bir kelimedir. Aşağıyı ifade eden her alanda kolaylıkla kullanılır.

 

Upper Ne Demek?

Bu ifade neredeyse “lower” ifadesinin tersidir demek mümkündür. Ancak küçük farklılıklar olmaktadır. Upper ne demek sorusunun cevabı “üst” olmaktadır. Yani üst kısımda kalan, yukarıda olan veya yükselen, üst sınırı olan her şey için upper ifadesi kullanılır. Upper ne demek daha iyi kavramak isteyenler için örnek vermek gerekirse;

 

1. “Üst yönetimden gelen haber var.”

2. “Buranın sıcaklık sınırı sadece 40 derece.”

 

Bu cümlelerde ifade edilen “üst yönetim” ve “sıcaklık sınırı” anlatımları “upper” olmaktadır. Yani yukarıda kalan, ikiye bölünen bir şeyin üst tarafında kalan, üst düzey yönetim vs. her şey için kullanılabilen yine çok fonksiyonlu bir kelime olmaktadır. Yani kısacası yukarıyı anlatan her cümle içinde kullanılabilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Love Ne Demek?

Love Ne Demek?