weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Kocaeli Haber Burası Müze Değil, Kıbrıs Gazisinin Evi

Burası Müze Değil, Kıbrıs Gazisinin Evi

Burası Müze Değil, Kıbrıs Gazisinin Evi 1
/ 14

Kocaeli’de yaşayan 72 yaşındaki Kıbrıs gazisi Mümin Olca, içinde antika değeri taşıyan eşyalarında bulunduğu yüzlerce ürünü evinde sergiliyor. Biriktirdiği ürünlerle evini adeta müzeye çeviren Olca, "Eşyalara ne kadar para verdiğim önemli değil. Önemli olan manevi değerleridir. Bana milyonları verseler ürünlerimi vermem" dedi.
Kocaeli’de yaşayan 72 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Mümin Olca, nostaljiye olan ilgisiyle evini adeta müzeye çevirdi. 30 yıldır geçmiş dönemlerden kalma ürünleri satın alarak biriktiren Olca’nın evinin her köşesi görenleri maziye götürüyor. Mümin Olca’nın evinde tabanca, kılıç, rozet, saat, mutfak eşyası, 1915 Çanakkale Savaşı’ndan kalan gülle parçaları gibi yüzlerce ürün bulunuyor. Olca, evinde sergileyemediği ürünleri ise başka yerde muhafaza ederek sergilemeyi düşünüyor.
"Genç nesle örnek olmak, geçmişlerini hatırlamaları için tarihi ürünleri biriktiriyorum"
Tek başına yaşadığını söyleyen Kıbrıs Gazisi Mümin Olca, "Eşim 3 ay önce vefat etti ve tek başıma yaşıyorum. Tarihi eserlere karşı merakım var. Gençliğimden beri birçok eşya biriktirdim. Rahmetli eşim de severdi. O sevmezse bu kadar biriktiremezdim. 30 yıl, belki de daha fazla süreden beri tarihi ürünleri biriktiriyorum. Genç nesle örnek olmak, geçmişlerini hatırlamaları için ürünleri biriktiriyorum. 100’ün üzerinde burada olmayan çok fazla ürün var. Çoğu orijinal ürün ama replika ürünler de var. Orijinal ürünlere ulaşmak çok zor çünkü pahalı" dedi.
"Çanakkale ruhunu hissetmek için herkesin oraya gitmesi lazım"
Türkiye’nin birçok yerini gezdiğini söyleyen Olca, "Kapadokya, Gaziantep, Sivas, Samsun, Ordu, Karadeniz sahilinin hepsini, Batum’a kadar gezdim. Çanakkale, Bursa, Balıkesir gibi yerlere de gittim. Benim en dikkatimi çeken yer Çanakkale olmuştu. Herkesin gitmesini tavsiye ediyorum. Çanakkale ruhunu hissetmek için herkesin oraya gitmesi lazım. Bu vatanın bize nasıl emanet edildiğini görmek için oraya gitmek gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Bana milyonları verseler ürünlerimi vermem"
Topladığım ürünlerin hepsini sergilemeyi düşündüğünü aktaran Mümin Olca, "Gençlerin, okul çağındaki çocukların tarihi ürünleri görmesini istiyorum. Tarihi ürünler bulunca hala satın almaya özen gösteriyorum. 30 yıldır topladığım eşyalara ne kadar para verdiğimi hatırlamıyorum. Zaten o dönemle bu dönemin fiyatları farlıydı. Eşyalara ne kadar para verdiğim önemli değil. Önemli olan manevi değerleridir. Manevi değerleri benim için daha pahalıdır. O yüzden bana milyonları verseler ürünlerimi vermem" ifadelerini kullandı.
KAYNAK : İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gebze'de "Güzide Gençlik Merkezi"

Gebze'de "Güzide Gençlik Merkezi"