weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Gündem Düzce’li Uzmandan Kestane Pişirmenin Püf Noktası!

Düzce’li Uzmandan Kestane Pişirmenin Püf Noktası!

Düzce’li Uzmandan Kestane Pişirmenin Püf Noktası! 1
/ 7

Düzce’de ormanlarda yetişen ve "Düzce kuzusu" olarak bilinen kestane tezgahları süslerken, pişirilmesinin püf noktalarını ise uzmanı anlattı.

Düzce’nin ormanlarında yetişen ve köylüler tarafından toplanan kestanenin hasadı bitti. Binbir emekle toplanan kestane, kilosu 180 liradan satışa sunuluyor. Kentte "Düzce kuzusu" olarak bilinen kestane, lezzetiyle de her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor.
Kestane satıcısı Şaban Ünlü, "Bu kestanenin önce dipleri temizlenir. Tırmıkla temizleme yapıldıktan sonra rüzgarla yere düşen kestane toplanır. Bazı köylerde ise sırıkla düşürülüyor. Yere düşürdükten sonra kestane ayrı toplanır kozası ayrı toplanır. Çuvallara doldurulup evlere getirilir. Kozalar belli bir süre sopalarla dövülüp kestaneler çıkartılır. Daha sonra tezgaha iner" dedi.
Kestanenin pişirilme yöntemi hakkında da bilgi veren Ünlü, "En iyi kestane çizimi ise falçata veya bıçakla yapılır. Sırtından alt kısmına doğru tek çizgi çizilir. Kavurmaya atıldıktan sonra çizilen yer şişer ve daha iyi pişmiş olur. Kabuğundan da daha rahat çıkar. En iyi kestane pişirme yöntemi ise fırında pişmesidir. Fırında 170 derece sıcaklığa tepsi konulur. Arada bir kestane karıştırılır. Pişme aşamasına geldikten sonra bir beze sarılarak kabuğunun yumuşaması sağlanır ve daha güzel lezzetli olur" şeklinde konuştu.
Düzce kestaneinin kilosu 180 liradan satıldığını ifade eden Ünlü, Aydın’dan getirilen kestanenin ise kilosu 250 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.
Kaynak:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartepe’de Zabıtadan Güvenli Alışveriş İçin Denetim!

Kartepe’de Zabıtadan Güvenli Alışveriş İçin Denetim!