Karadeniz sularında avlanma sezonunun start alması, tezgahları yağlı hamsiyle doldurdu. Soğuyan havalarla beraber hamsi, en lezzetli dönemini yaşıyor. Şu sıralar tezgahlarda hamsinin kilosu 70 lira, mezgit 100, lüfer 180, palamut 150, levrek 130, çupra 120 ve torik ise 450 liradan satışa sunuluyor.
Düzceli deneyimli balıkçı Hülya Kılıç, "Hamsi bu sene erken yağlandı ve şaşırtıcı derecede lezzetli. Hamsi bolluğu yaşanırken, geçen seneye kıyasla palamut biraz daha az. Ancak diğer tüm balık çeşitlerimiz mevcut ve hepsi tüketilmeye hazır" ifadelerini kullandı.
Sağlıklı Protein Kaynağı: Balık
Hülya Kılıç, soğuyan hava ile birlikte artan balık tüketimi hakkında, "Birçok kişi yaz aylarında balık tüketmeyi tercih etmez, ancak bu yanılgıdan kaçınılmalı. Balık, dört mevsim tüketilebilir ve et ürünleri arasında en sağlıklı seçeneklerden biridir" şeklinde konuştu.