weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Restoran Boykotuna İlişkin Açıklama Geldi!.. Sorunun Kökeni Enflasyon Denildi...

Restoran Boykotuna İlişkin Açıklama Geldi!.. Sorunun Kökeni Enflasyon Denildi...

Son günlerde sosyal medya üzerinden başlatılan ve restoranları hedef alan boykot çağrıları, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) gündemine taşındı.

Restoran Boykotuna İlişkin Açıklama Geldi!.. Sorunun Kökeni Enflasyon Denildi...
Okunma Süresi: 1 dk

Son günlerde sosyal medya üzerinden başlatılan ve restoranları hedef alan boykot çağrıları, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) gündemine taşındı. İddialara göre, restoranlar fahiş fiyat uygulamaları ile tüketiciyi mağdur ediyor. Ancak, sektör temsilcileri bu suçlamaları reddederek, sorunun kökeninde yüksek enflasyon oranlarının yattığını belirtti.

Enflasyonun Etkisi ve Maliyetler

Restoran ve Yiyecek İçecek Meslek Komitesi Başkanı Ebru Koralı, restoranların karşı karşıya kaldığı ekonomik zorlukları ve maliyet dağılımını detaylandırdı. Koralı'ya göre, restoran giderlerinin %33'ü malzeme maliyetlerinden, %30'u personel giderlerinden, %10'u enerji, %10'u kira ve %5'i diğer giderlerden oluşuyor. Geriye kalan %12'lik kısım ise vergi öncesi brüt kârı temsil ediyor. Bu durum, restoranların aslında düşünüldüğü kadar yüksek karlar elde etmediğini gösteriyor.

İTO toplantısında yapılan açıklamalara göre, boykot çağrılarına rağmen restoranların doluluk oranlarında herhangi bir düşüş gözlemlenmedi. Koralı, gerçek sorunun enflasyon olduğunu ve restoranların bu durumdan en fazla etkilenen sektörlerden biri olduğunu vurguladı. Sektör temsilcileri, restoranların haksız yere günah keçisi ilan edilmesine karşı çıkarken, tüketicilerin de artan maliyetler karşısında alım gücünün düştüğünü kabul ediyor. Bu zorlu ekonomik koşullar altında, restoranlar ve tüketicilerin karşı karşıya kaldığı mali baskılar devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da Trajik Olay: Aracı İçinde Ölü Bulundu...

Sakarya'da Trajik Olay: Aracı İçinde Ölü Bulundu...