weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Ramazan Ayı Yaklaştı Market Denetimleri Arttı

Ramazan Ayı Yaklaştı Market Denetimleri Arttı

Ramazan ayı geldiğinde çarşı pazarlarda bir kısım esnaf kendi kafasına göre fiyat etiketi değiştirebiliyor. Bunun önüne geçmek için market denetimlerinin başta olmak üzere çarşı pazar denetimlerinin artması gerekiyor. Üstelik denetimlerin çok sıkı takip edilmesi ve fiyat etiketleri ile oynamanın önüne geçilmesi gerekiyor.

Ramazan Ayı Yaklaştı Market Denetimleri Arttı
Okunma Süresi: 2 dk

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türkiye genelinde marketlere yönelik denetimler artırıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Konya, İzmir, Kocaeli ve Kayseri'de marketlerde eş zamanlı olarak fahiş fiyat ve etiket denetimleri gerçekleştirildi. Bu denetimler, özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatları üzerinde yoğunlaştı.

DENETİMLER ARTIYOR

Denetimlerde, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyum, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ve önceki fiyatları gibi unsurlar incelendi. Ayrıca, meyve ve sebze reyonlarında ürünlerin menşei ve geliş fiyat bilgileri Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi.

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, denetimlerin Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Tan, fiyat etiketleri ve haksız fiyat artışlarıyla ilgili denetimlerin yanı sıra, ürünlerin raf ve kasa fiyatlarının uyumuna da dikkat çekti.

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, büyük gıda toptancılarının da denetlendiğini ifade ederek, ramazan ayı öncesinde ürün fiyatlarının kontrol edildiğini söyledi. Menteşe, denetimlerin ramazan ayı boyunca da yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, ramazan ayı öncesinde ve boyunca tüketicileri korumak ve fiyat etiketlerinde yer alan yanıltıcı indirimlerin neden olduğu tüketici mağduriyetinin önüne geçmek için yaygın ve yoğun denetimlere devam edeceğini duyurdu. Bu denetimler, aynı zamanda dürüst ve basiretli tacirlerin de haklarını korumayı amaçlıyor.

Vatandaşlar, alışveriş yaparken etiket üzerindeki fiyat değişim tarihine dikkat etmeleri ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları durumunda e-Devlet ve "Alo 175 Tüketici Danışma Hattı" üzerinden şikayette bulunmaları tavsiye edildi.

KAYNAK: trthaber

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Brent Petrol Varil Fiyatı Ne Oldu?

Brent Petrol Varil Fiyatı Ne Oldu?