weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Kredi Kartlarına Yeni Düzenlemeler Gelecek: Bakan Şimşek Açıkladı!

Kredi Kartlarına Yeni Düzenlemeler Gelecek: Bakan Şimşek Açıkladı!

Türkiye'de kredi kartı kullanımına yönelik önemli bir düzenleme sinyali verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı limitlerine ilişkin bir düzenlemenin gündemde olduğunu belirtti.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye'de kredi kartı kullanımına yönelik önemli bir düzenleme sinyali verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı limitlerine ilişkin bir düzenlemenin gündemde olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, mevcut durumda bankaların müşterilerinin gelir durumlarına ve mevcut borçlarına bakmaksızın kredi kartı limitlerini güncelleyebildiklerini, bu durumun bazı vatandaşların borç sarmalına girmesine neden olduğunu ifade etti.

KREDİ KART LİMİTLERİNİN DAHA GERÇEKÇİ BELİRLENMESİ

Yapılacak düzenlemeyle, bankaların kredi kartı limitlerini belirlerken daha gerçekçi ve belgeye dayalı bir yaklaşım sergilemeleri, limitlerin kişilerin gelir ve borç durumlarına uygun olarak ayarlanması hedefleniyor. Bu düzenleme, vatandaşların gelirlerinin çok üzerinde kredi kartı limitleri ile borçlanmalarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Uzmanlara göre;  kredi kartı limitleri ve taksit sınırlamalarına ilişkin kamuoyunda bir beklenti olduğunu, devletin piyasaya fazla müdahale etmeden enflasyonist ortamın etkilerini azaltmak için bazı düzenlemeler yapacağını belirtiyorlar. Özellikle yüksek gelir grubundaki kişilerin lüks tüketim malları üzerindeki harcamalarının sınırlandırılması gibi düzenlemelerin gündeme gelebilir.

Kredi kartı faiz oranlarına gelince gecikme ve akdi faiz oranlarının şu anda yüzde 4.50 seviyelerinde devlet vatandaşı düşünerek ve yoğun kredi kartı kullanımını göz önünde bulundurarak faiz oranlarını arttırmıyor. Ancak, enflasyonla mücadelede yeterli başarı sağlanamazsa, kredi kartı kullanımını azaltmak amacıyla faiz oranları artırılabilir.

BANKALARIN HABERSİZCE LİMİT ARTTIRMASI VATANDAŞI ZOR DURUMDA BIRAKABİLİYOR

Bu düzenlemelerin seçim süreciyle ilişkilendirilmesi beklenmiyor. Merkez Bankası Başkanı'nın da kredi kartlarına ilişkin bir düzenleme üzerinde çalışıldığını ve bu düzenlemenin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacağını ifade etmesi, konunun öneminin altını çiziyor. Vatandaşların, bankalar tarafından habersizce yapılan limit artışlarına karşı hakları bulunuyor; istemeyen kişiler, bankaları aracılığıyla limit artışlarının önüne geçebilir veya kredi kartlarını kapatabilirler.

Bu düzenlemelerin, kredi kartı kullanımını daha sürdürülebilir ve vatandaşların finansal sağlığını koruyacak şekilde yönlendirmesi bekleniyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple iPhone Hırsızlarını Durdurmak İçin Yeni Güvenlik Özelliğini Tanıttı...⤵⤵⤵

Apple iPhone Hırsızlarını Durdurmak İçin Yeni Güvenlik Özelliğini Tanıttı...⤵⤵⤵