weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Emekli Maaş Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Emekli Maaş Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Emekli Maaş Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?
Okunma Süresi: 2 dk

 Gündemdeki emekli vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik ek zam kararı alındı. Bu kararla birlikte, emekli aylıklarındaki artış oranı %49,25'e yükseltildi. Bu zam, tüm emeklilerin aynı oranda artış almasını sağlayacak şekilde düzenlendi.

Emekli Zam Farkı Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

2024 yılında emekli maaşlarında yapılacak bu artış, memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklileri arasında eşitlenmiş oldu. Bakan Işıkhan, bu artışın Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için geçerli olacağını belirtti. Emekli maaş artışı nedeniyle oluşacak aylık farkların, teklifin Genel Kurul'da kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yaklaşık bir hafta içinde emeklilerin hesaplarına yatırılacağı açıklandı.

Bu ek zam kararı, emekli maaşlarında önemli bir artışa yol açtı. Örneğin, 7 bin 750 TL emekli maaşı alan bir kişi, %49,25'lik artışla birlikte 11.566 TL alacak. 10 bin TL emekli maaşı alan bir kişinin maaşı ise 14.925 TL'ye yükselecek. Bu artışlar, daha yüksek maaş alan emekliler için de geçerli olacak.

En düşük emekli maaşı konusunda da önemli bir gelişme yaşandı. Meclis'e sevk edilen yasa teklifinde, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Bu kararın, emekli maaşlarına ilişkin son artış kararında herhangi bir değişikliğe neden olması beklenmiyor.

Emekli maaşına yapılan bu yeni ek zam ile birlikte, en düşük maaş olan 10 bin TL'yi alanların kök maaşı önem kazandı. Kök maaşı 6.500 lira olan bir emekli, en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın üzerinde aylık alacak. 6.500 liranın altında olan emeklilerin maaşları ise en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'ye eşitlenecek. Bu durum, emeklilerin yaşam standartlarında önemli bir iyileşme sağlayacak gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İyi Parti İstanbul Belediye Başkan Adayını Açıkladı

İyi Parti İstanbul Belediye Başkan Adayını Açıkladı