weather
22°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
P.AZ BULUTLU
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi Başvurular 1-30 Ağustos Tarihleri Arasında

Başvurular 1-30 Ağustos Tarihleri Arasında

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na son üç yılda kayıt olan üyelerine yönelik KOSGEB Güncel Destekleri ve Üretimde Dijitalleşme için Yazılım Çözümleri Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.

Başvurular 1-30 Ağustos Tarihleri Arasında
Okunma Süresi: 2 dk

DTSO Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerinde, KOSGEB Düzce İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin işletmelere ve girişimci adaylarına KOSGEB tarafından verilecek destekler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Şahin, girişimcilere ve işletmelere sunulan çeşitli destekleri detaylandırdı. İş kurma, personel giderleri. iş geliştirme destekleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri, personel giderleri ve hizmet alım giderleri gibi desteklerin yanı sıra, toplam destek üst limitinin 2 milyon lira olduğunu duyurdu. Bu destekler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesine ve rekabet gücünün artmasına katkıda bulunması amaçlanıyor. Şahin, Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği 2024 yılı ikinci çağrı başvurularının 1-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirterek, "Girişimciler adına büyük bir fırsat olan bu destekten yararlanmak için başvuruları kaçırmayın" ifadelerini kullandı.

İş Geliştirme Desteği girişimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranı ile geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor. Destek ile işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerine destek sağlanıyor. İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, iş geliştirme desteğinden yararlanabiliyor. geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmazken, işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda başlayacak.

İşletmelere yönelik fırsatlar

Bilgilendirmede, kurumun desteklerinin işletmeler için sunduğu fırsatlar ve bu desteklerden nasıl faydalanabilecekleri konuları üzerinde duruldu. İşletme sahiplerine ve girişimcilere, desteklerin başvuru süreçleri, gerekli belgeler ve desteklerin nasıl kullanılacağı hakkında bilgiler verildi. Katılımcılar, toplantı boyunca kurumun sağladığı teşviklerin iş süreçlerini nasıl iyileştirebileceğini ve mali yükümlülüklerini nasıl hafifletebileceğini öğrenme fırsatı buldu.Toplantı, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kontrolden Çıkan Otomobil Tarlaya Girdi

Kontrolden Çıkan Otomobil Tarlaya Girdi